Neden hazır bilgisayar önerilmez?

Daha fazla  
Parçaları tek tek alınca ucuza alıyoruz, onda sorun yok. Ama hazır bilgisayarlarda parça özelleştirip indirimli alamıyor muyuz? Mesela "PC hocası", "donanım arşivi" gibi kanalların sistemleri daha ucuza gelmiyor mu?

Sistem güzelse alınabilir. Neden olmasın ki? Genelde pek dikkat edilmeyen PSU, SSD, hatta bazen anakart gibi donanımlardan çok kıstıkları için ön yargı oluşmuş olabilir. Ancak iyi bir sistemin alınmaması için bence bir neden yok.

Ha ben montajı kendim yapmayı tercih ederim, eğer onlar yapıyorsa bu hoşuma gitmeyecektir mesela.

Parçaları tek tek alınca ucuza alıyoruz, onda sorun yok. Ama hazır bilgisayarlarda parça özelleştirip indirimli alamıyor muyuz? Mesela "PC hocası", "donanım arşivi" gibi kanalların sistemleri daha ucuza gelmiyor mu?
Donanım Arşivi çoğunlukla güzel sistemler çıkartıyor alınabilir ama onun dışında diğerlerini pek önermem. Çünkü ekran kartı ve işlemciyi yüksek tutup diğer parçaları çöp yapıyorlar. Hatta bazen ekran kartının modeli bile kötü oluyor. Örneğin Webtekno.

Şahsi fikrim, hazır kasalarda oyun odaklı düşünüldüğü için ekran kartı ve işlemciyi yüksek tutup diğer parçalardan kısıyorlar. O yüzden pek önermiyorum.
Oyun oynamak istemeyen fakat yüksek performanslı bir kasa almak isteyenlere özel bir kasa yok mesela, hepsini ekran kartı üst düzey.

Ben bu yüzden tek tek tüm parçaları kendim toplayıp, her parçadan en üst düzeyde yararlanmak istedim.

Hepsiburada, N11, Evkur gibi sitelerde kafalarına göre sistemleri dandik parçalarla doldurup PC toplamayı bilöeyen insanlara satıyorlardı. Hala daha Turbox, Dragos adı ile satılıyor bu tarz şeytler.
Toplama çok daha uyguna geliyordu.

Bahsettiğiniz türdeki sistemler hemen hemen bizim toplayacağımız türden zaten, toplama hizmeti gibi.
O sistemler önerilebiliyor.

Çoğunun özelleştirme kısımlarında kaliteli markalar olmuyor, mesela Kioxia SSD kullanılmış gidip Kingston seçmek istiyorsun yok.
Cam panel bir kasa kullanılmış gidip Mesh panel bir kasa seçmek istiyorsun yok. Veya üst modeller var, 400-500 fark ödemen gerek.
PC Toplama sihirbazları veya tek tek toplamak daha mantıklıdır bence.
Adamın biri çıkıp her parçayı kaliteli seçtiyse, fiyatı da uygunsa neden olmasın? Ama pek denk gelemiyoruz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı