Neden herkes Micro-USB'den nefret ediyor?

TheErdem

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, internette sürekli duyduğum bir şey var.

"Yıl olmuş bilmem ne, hala Micro-USB kullanmak nedir?"
"Type-C varken Micro-USB'de ne?"

Neden Micro-USB'lere karşı böyle bir nefret var? Gerçekten sürekli duyuyorum. Nefret edenlere bir şey demiyorum bu kadar kişi sevmiyorsa vardır bir sebebi. Ben Type-C ile Micro-USB arasındaki farkı anlamıyorum. Mesela daha demin superlight videosu izliyordum, Micro-USB kullanıldığı için çokça söylendi.

Beni aydınlatırsanız sevinirim, teşekkürler.

"yıl olmuş bilmem ne, hala Micro-USB kullanmak nedir?"

Neden Micro-USB'lere karşı böyle bir nefret var? Gerçekten sürekli duyuyorum. Nefret edenlere bir şey demiyorum bu kadar kişi sevmiyorsa vardır bir sebebi. Ben Type-C ile Micro-USB arasındaki farkı anlamıyorum. Mesela daha demin superlight videosu izliyordum, Micro-USB kullanıldığı için çokça söylendi.

Micro USB kablolar her iki yönde takılmıyor, yapısı itibarıyla uç kısmı diğer alternatiflerine göre kolay bozuluyor. Type-C kadar hızlı akım geçiremiyor yani hızlı şarj konusunda iyi değil. Type-C'yi daha çok seviyorum fakat bu kablo tibinde de farklı farklı variyantların olması saçma. Örneğin görüntü aktarmak için farklı Type-C kablo gerekirken sadece şarj için farklı bir Type-C kablo gerekiyor. Yani mükemmel bir çözüm yok fakat şu an en iyi seçenek Type-C.Ha bide şu var; kulaklığım, laptopum, telefonum gibi tüm cihazlarım type-c girişine sahip olduğu için kablo karmaşasından kurtuluyorsun yani güncel çağa ve teknolojiye ayak uydurmakta önemli.

Son düzenleme:
Micro USB bana göre güzel. Düşük özellikli cihazlarda Micro USB kullanılması yönündeyim. Mesela elimde Reeder P13 Blue Max Lite 2022 var ve şaka gibi Type-C var. Soketi bozuldu yaptırdık.

"Yıl olmuş bilmem ne, hala Micro-USB kullanmak nedir?"

Ben şahsen hayranıyım. Kullandığım neredeyse bütün cihazlar Micro-USB. Hâlen yaygın ve Type-C'den daha çok kullanılıyor. Kimse kusura bakmasın.
Benim gibi Micro-USB'yi Type-C kablo zanneden tayfa burada mı? Ben Micro-USB terimini şimdi öğrendim. Meğer o sivri çıkıntı gibi olan kablo Micro-USB imiş.

Çoğu cihazda Type-C kullanıldığı için kablo karmaşası kalkıyor. Daha yüksek veri aktarım hızları sunuyor. Çok daha kısa sürede şarj imkanı sunuyor. İki taraflı takılabiliyor, bu da dayanıklılığı arttırıyor. Telefonum hala Micro USB ama diğer cihazlara göre deneyimlerim bu şekilde.

Micro-USB kabloları olduğu kadar, telefondaki şarj soketleri de bozulmaya çok müsait yapısından dolayı. Type-C'nin veri aktarım hızı da çok üstün Micro-USB'ye göre. Süper hızlı şarj desteğini de unutmamak gerek bunun yanında.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı