Neden hiç kadın taksici yok?

Yer
Bursa
Şimdi tamamen rastgele şekilde geldi aklıma. Hiç kadın taksici gördüğümü hatırlamıyorum. Hatta taksicilik ve dişil konuları kafamda bağdaştıramıyorum bile diyebilirim. Bunu engelleyen yasa vs. mi var yoksa kadınların tercihi olmayan bir meslek mi? Ben şahsen kadınların da erkekler kadar iş imkanı olmasını savunan birisiyim ama hayatımda hiç kadın taksici görmemiş olmak şimdi ilginç geldi.

Bu ülkede yapılamayacak işler var bence. Erkek taksicilere bile silah dayayıp öldürürlerken kadınlara daha beterlerini yaparlar. Kadınlar güvenliklerini riske atabilecek kadar güçlü değiller.

En ufak hatalarında linç yerler. Yolcularla iletişimde belki daha nazik olabilirler ama tartışma falan çıkarsa sıkıntı yine. Birisi onlara saldırsa savunma konusunda da sıkıntı çekerler. Malum TR trafiği her türlü insanla dolu. Bu yüzden Teru hocamızın dediği gibi nasıl erkeklerin çoğu güzellik merkezi açmıyorsa kadınlar da taksici olmuyor.

Kadın minibüsçü de yok. Bence böyle meslekler kadınların çok tercih etmediği meslekler diye yok. Hangi kadın babasından minibüsçü veya taksici eğitimi vs. alıyor ki? Genelde erkekler babalarından görüp o mesleği yapıyorlar. Öyle olmasa bile bir kadının ben taksici olacağım veya minibüsçü olacağım dediğini duymadım. Ama IETT otobüslerinde kadın şoför vardı. Çok şaşırmıştım, hep erkek şoförler var diye ilk kez kadın şoför görmüştüm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı