5 senelik bir telefon olan iPhone 6'yı kullanmaktayım. Halen bana yetmeyen bir özelliği yok. Bozulana kadar da kullanacağım fakat en basitinden, Instagram'da 20 dakika dolaştığımda telefon bildiğiniz alev alıyor. (LTE açık, Wi-Fi kapalı, Bluetooth kapalı, başka bir uygulama açık değil, parlaklık %25.) Eski iOS sürümlerinde böyle bir şey yoktu.
Yeni telefon alırsam eğer Samsung alırım. iOS tarafında çok büyük yenilikler yapılmıyor bence uzun zamandır. Bildirimleri toplamak yenilik mi oluyor? Telefonlar da ayrı bir konu zaten. Kamera 2 MP artıyor, Apple buna yenilik diyor. Çentik olayını da hiç beğenmedim ben, hangi markada olursa olsun.
Ayrıca, depolama alanını istediğimiz gibi kullanamamak bence çok saçma bir şey. Eğer bu güvenlik ise, ben güvensiz telefon kullanmak istiyorum o zaman. Mesela telefonumun hafızası 512 GB olsun. Yanımda herhangi bir depolama aracı yok ve benim kopyalamam gereken 200 GB'lık bir veri var. Ben bunu telefonumun alanına aktaramıyorsam, 512 GB'lık telefonun ne espirisi kalıyor? Marketteki bütün oyunları mı yükleyeceğim? Android tarafında bunu yapabilirim. Bu bir güvenlik ihlali değil. Zaten Android sizin root'a (kök dosyaları, "/") erişiminize doğal yollarda izin vermiyor. Root'a erişim demek, Android telefonunuza istediğiniz şeyi yaptırabilmek demek.
Fanboy değilim. Eskiden Samsung kullanırdım, iOS'un menü tasarımını ve stabilliğini beğendiğimden iPhone'a geçmiştim. Ama işler değişiyor gibi gözüküyor. Android çok gelişti.