Neden LoL hiçbir zaman dengeli olmuyor?

Janet01

Centipat
Selam dostlar, biraz kafama takılan soruyu size soracağım. Neden oyundaki karakterlerin kazanma oranları birbirine yakın olmuyor? Harita aynı harita, şampiyon aynı şampiyon. Uygun nerf ve buff atıldığı zaman neden karakterlerin kazanma oranları 50'ye yakın olmasın ki? Zaten tam 50 olmasını beklemiyorum çünkü kazanma oranları şampiyonun zorluğuna ve limit şampiyon olmasına göre değişir. Ama yine de 45-55 arası kazanma oranının dışına çıkan şampiyonlar hep oluyor. Her güncellemeden sonra bir şampiyona bakıyorsun kazanma oranı 60 bir şampiyona bakıyorsun kazanma oranı 45. neden denge kurulamıyor? Fikirlerinizi bekliyorum.

Selam dostlar, biraz kafama takılan soruyu size soracağım. Neden oyundaki karakterlerin kazanma oranları birbirine yakın olmuyor? Harita aynı harita, şampiyon aynı şampiyon. Uygun nerf ve buff atıldığı zaman neden karakterlerin kazanma oranları 50'ye yakın olmasın ki? Zaten tam 50 olmasını beklemiyorum çünkü kazanma oranları şampiyonun zorluğuna ve limit şampiyon olmasına göre değişir. Ama yine de 45-55 arası kazanma oranının dışına çıkan şampiyonlar hep oluyor. Her güncellemeden sonra bir şampiyona bakıyorsun kazanma oranı 60 bir şampiyona bakıyorsun kazanma oranı 45. neden denge kurulamıyor? Fikirlerinizi bekliyorum.
Hocam tamamen öznel olmakla birlikte, bence her metada bir karakter güçlü olmaz da her şampiyon aynı güçte olursa oyun sıkıcı olur diye düşünüyorum.

Önceki yamalarda dengeli olan bir karakter diğer karakterler nerflenince daha güçlü kalıyor. O yüzden. Sırf bunun yüzünden Graves denilen karakter her 2 senede bir metaya girer.

Ekstra olarak Riot'un yaptığı saçma ve gereksiz bufflarda var. Xeratha getirilen rework aşırı gereksizdi. Karakter 1 kere güçlü kaldı, diğer yama nerflediler. Saçma bir şekilde karakterleri buffluyorlar oynansınlar diye, karakterler oynanıyor sonra bu güçlü oldu ya biz bunu nerfleyelim deyip nerfliyorlar.

Tryndamare içinde aynısı olur yakında. Saçma sapan bir şekilde çara random 50 menzil verdiler, karakter %47 Wr'den %53 Wr'ye çıktı. Şimdi yine nerflerle %45 Wr'ye düşer. Riot'un algoritması bu şekil çünkü.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence bu video gerekli açıklamayı yapar.

Evrim ağacının bu videosunu tavsiye ederim çok iyi anlatmış:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

LoL hiçbir zaman için dengeli oyun olmadı maalesef. Riot, kostüm skinleri satsın diye skin getirdiği şampiyonu genelde o yamada direkt buffluyor. Bu sefer de dengesizlik ortaya çıkıyor. Kostüm skinleri satsın diye oyunun dengesini bozuyorlar resmen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı