Neden MacBook?

O paraya.

Yani hani o paraya MacBook'tan bin kat daha iyi PC toplanamaz mı?

Hocam şu dar bakışlı fikirden lütfen vazgeçin, bu forumda neden her mobil cihaz gören bir masaüstü önerisi ile çıkıyor bunu da anlamış değilim. Mühendislik, mimarlık okuyan, yetişkin ve meslek sahibi insanların büyük çoğunluğu hava atmak yerine ihtiyaçlarını karşılayacak cihazlara yöneliyorlar. Masaüstü bir cihaz böyle kullanımda bir işe yaramaz, güçlü Windows laptopların ise büyük çoğunluğu adaptöre bağlı ve taşınılabilirlik anlamında aşırı hantallar. Ancak MacBook hem ince, bildiğim kadarı ile batarya performansı gayet başarılı ve Mac işletim sisteminde iş odaklı programlar oldukça verimli çalışıyor. Oyun amaçlı kimse MacBook almıyor, zaten oyun amaçlı kullanıma yönelik bir cihaz değil. Alan varsa da işte oda marka fanboyu dar bakış açısına sahip bir kişidir.

Batarya, sessizlik ve yazılım. İşlemci neredeyse tüketim yapmıyor normal kullanımda. Bu da devasa bir batarya süresi sağlıyor. En iyi pil sunan Windows cihazların neredeyse 2 katı. Az tüketim az fan sesi demektir ki Air modelinde fana gerek duymamışlar. Pro modeli de render dışında gerek duymuyor.
Tüm bunları sağlarken oldukça güçlü bir işlemciye de sahip.

Video 4 yıllık. Ayrıca ısınma olsa bahsedilen yapışkanların ayrılması durumu olabilir fakat ısınma yok. Videoyu atlaya atlaya izledim özet geçersen daha sağlıklı konuşuruz.

Video 4 yıllık.
M1 Macbook'ların donanımı iyi olduğunu iddia ediyorsan, batarya ve işlemci konusunda katıldığım bir şey. Ancak yine de diskin ömrü dolduğunda, RAM yükseltmek istediğinde, bataryanın ömrü dolduğunda ne yapacaksın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…