Neden mutlu olamıyorum?

Mutlu halin böyledir. Yerimde olmak istemezsin.

Dostum ben burada psikolojimin bozuk olduğunu söylemiştim. 3 yıldır tedavi görüyorum. Yani duygudurum hastalığı ile boğuştum. Duygudurum bozukluğu genellikle depresyon belirtisidir. Tabi ben manik atak yani özgüven artışı çok konuşma ve para harcama olarak görüldü. Ayrıca her insan her zaman gülmez. Bu tamamen saçmalık. Güleceğim diye umutlanırsan armut piş ağzıma düş hesabı olur. Bu dediğin durum kolay mı? Asla değil. Ben 3 yıldır bu yollardan geçtim. Yani binevi bunları yaşadığım için halini anlıyorum. Kafaya takma bu çocuk bedensel engelli kendine şükret diyor. Onlar kendine göre haklı. Düşünsene; biri geliyor kafaya takma diyor. Aman Allah'ım tüm derdim bitti ve bundan sonra her zaman mutlu olacağım. Psikolojiden anlamayanlar yardım etmek istiyor ama yanlış bir yol gösteriyor. Kaş yapayım derken göz çıkartıyorlar. Tabi onlarda haklı biraz. Seni teselli etmek istiyorlar. Ama zarar veriyorlar, hiç haberleri yok. Herkes bana yardım etmek istedi. Ama benim halimi bilmeyenler bana zararı dokundu. İlk önce psikiyatriye randevu al ve doktora rica et seni psikoloğa yönlendirsin. Biz profesyonel kişiler değiliz. Ben bile bu psikolojiyi yaşadım fakat bende bir doktor değilim. Merak etme doktor seni yemiyor. Sosyalleşmek istiyorsan sivil toplum kuruluşlarına katıl. Gönüllü olarak çalış karşılığında hiçbir şey beklemeden. İnan çok rahatlarsın. Ben kendi şehrimde devletin gençlik meclisine katıldım. Pandemiden dolayı bir şey yapamıyoruz fakat bu ortadan kalkarsa bir sürü yere gideceğiz. Sende bunları değerlendir. Mutlu olma konusunda spor en iyi arkadaşın olabilir. Ama sporu bırakma. Başka bir sorun varsa seve seve yardımcı olurum.

Tenis gibi el ve göz kordinasyonu geliştirecek şeyler yapabilirsin ve de beyin hücrelerini dinç tutan 2 şey vardır biri kitap okumak diyeri piyano çalma.

Mutlu olmayı akışına bırakmalısın eğer ki hiçbir şekilde mutlu olamıyorsan bir şeyler arayışına girmelisin bu hayatta elbet kendini mutlu edecek bir şeyler bulabilirsin.

Önceki mesajınızı cevaplarken çok mesaj geldiği için olabildiğince kısa anlatmaya çalıştım daha açık anlatmam gerekirse hiçbir sanat dalına yeteneğim yok (denendi), kodlama yazmakla uğraşıyorum zaten, sporla uğraştım fakat korona gelince spor salonundan ayrıldım evde de netten bakıp yap diyenler var ama pek istekli değilim. Dediğiniz oyunla da nereye kadar? Bir ay sonra modası geçecek herkes oyunu bırakacak veya hileci dolacak olmasa bile bir oyun beni pek tutmaz.

Mutlu olmak için denemekten vazgeçmemek gerekiyor dostum. Yani yukarıda sayısalcıyım yatkınlığım yok demişsin mesela kestirip atmışsın. Ya senin aradığın bir cevap var burada ya da kafan karışık. Örnek olacaksa bende sayısalcıyım ve 2 enstrüman çalabiliyorum.

Kafayı biraz arkadaşının olmamasına takmışsın. Sosyal ortamlardan dönem dönem uzaklaşmalar olabiliyor insan hayatında. Ancak üniversite sınavına hazırlanıyorsun ve bu enerjini o tarafa aktarırsan sosyallik gibi bir problemin kalmayacak Üniversite sosyal olmak isteyen için cennet gibi bir yerdir. Geçiş dönemindesin ve ülkenin hali dahil ortamda mutluluk genel olarak eksik.

Kendini geliştirmeyi asla ihmal etme. Kendine olan öz güvenin arttıkça çevreyle iletişimin de sağlıklı bir hale gelecektir.

Mutlu olmayı akışına bırakmalısın eğer ki hiçbir şekilde mutlu olamıyorsan bir şeyler arayışına girmelisin bu hayatta elbet kendini mutlu edecek bir şeyler bulabilirsin.
Akışına bıraktım, sonra ne oldu biliyor musun iki yıl boş boş akışına bıraktığımı fark ettim ve bu konuyu açtım.

Bu sayısal mevzusunu sizden bir önceki mesajda anlattım arka arkaya geldiği için görmemiş olabilirsiniz. Onun haricinde, üniversite sınavına dört bi taraftan çalışıyorum ama insanın molaya da ihtiyacı var. Bu moladan kastım 5 dk eğlenmek bile olur ama olmuyor. Bu sefer de sanki hiç mola vermemiş gibi oluyor daha çok sıkılıyorum. Kendini geliştirme konusunda yazılımla uğraşıyorum, ingilizce bilgimi arttırmaya çalışıyorum, daha da bir öneriniz varsa söyleyin hem uğraş olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…