Neden NVIDIA desteği yok?

Makaleler
2
Daha fazla  
Yıllardır macOS kullanma gibi bir hayalim vardı. Ama 2-3 gün önce NVIDIA kartlara desteği olmadığını duydum ve bu durum bayağı beni üzdü. Neden peki? Laptop olduğundan dolayı ekran kartı da değiştiremiyorum.

Laptopda dahili grafik işlemcisini kullanabilirsiniz, bu birinci seçenek. Diğer seçenek ise 10.13.6 yada daha eski bir sürüm kurup Nvidia ekran kartınızı sorunsun kullanabilirsiniz.
Oyun oynamakta sıkıntı yaratır 1. seçenek. Peki 10.13.6'da oyunlarda falan kullanabilecek miyim NVIDIA kartımı yoksa sadece ismi mi gözükecek?

İlle kullanacağım diyorsanız High Sierra kurmalısınız, en güncel ve NVIDIA sürücüleri son destekleyen macOS sürümüdür kendisi.

Konuya dönecek olursak, Apple ile arasında bir "atışma" olduğunu duymuştum. Ve maalesef Linux'taki gibi Xorg Nouveau sürücüleri macOS için olmadığından dolayı NVIDIA'nın yazdığı sürücüleri beklemek zorundasınız.

Apple kullandığı donanımlara yazılımsal olarak müdahale etmek istiyor. NVIDIA da ben bunları sana vermem kardeşim deyip anlaşamıyorlar. Bu yüzden desteğini kesiyor artık. Arkadaşın dediği gibi High Sierra sürümüne kadar olan işletim sistemlerinde kullanabilirsin.

Oyun oynamakta sıkıntı yaratır 1. seçenek. Peki 10.13.6'da oyunlarda falan kullanabilecek miyim NVIDIA kartımı yoksa sadece ismi mi gözükecek?
macOS NVIDIA driverleri oyunlar için optimize değil. Her iki seçenekte de yüksek performanslı bir oyun deneyimi yaşayamazsınız.

NVIDIA ile Apple anlaşmazlığı diyebiliriz. Apple sürücü için açık kaynak kodlarını isterken, NVIDIA direkt kapalı kaynak olarak sürücü yayınlıyordu.

GTX 1000 serisine ve altına kadar bir kart ise High Sierra deneyebilirsiniz. İşlemcinin içinde bulunan GPU da tek kullanılabilir.

Peki gelecekte bu durumun düzelme ihtimalı var mı? Ve High Sierra kullanışlı mı? Eğer kullanışlı ise rica etsem kurulumu ile ilgili bir rehber gösterebilir misiniz?
Hocam bende 2000 serisi var onları kullanabiliyor muyuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…