Neden PlayStation?

Buraya neden Nintendo Switch yazmaya gelen arkadaşım, üzülme işte burdayım. Bu iş tamamen tercih meselesi kimseyi neden şununla oynuyorsun diye yargılayamazsın belki kişinin oynadığı oyunlar sadece i386 platformuna çıkmıştır belki oyuncunun favori oyunu PC-98 oyunudur olamaz mı? Hem saatlerce koltukta yatakta ya da yerde sabit bir pozisyonda FIFA oynamanın neresi sağlıklı? Peki oturur pozisyonda uzun süre durmakta sağlıklı değil ancak yatar ya da nispeten daha rahat bir pozisyonda sabit kalmanız sağlıklı değil lütfen her 40 dakikada bir 10 dakika mola verin ve küçük egzersizler yapın.

Sony, TV, Playstation ve ses sistemlerinde ülkeden çekilmişti. Unuttunuz mu?

Sony, TV, PlayStation ve ses sistemlerinde ülkeden çekilmişti. Unuttunuz mu?

Yurt dışından getiririz hocam önemli değil önemli olan en pahalı Sony ürünlerini alıp gerçek 4K ve gerçek FPS'leri alıp bu muhteşem oyun dünyasına girmem bu yaşıma kadar oyun oynayamamışım.

Şu video ile dediğiniz kanıtlanır gibi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hogwarts Legacy için Xbox fiyasko durumda. Aralarında neden filtre farkı var onu hiç bilmiyorum, PS2 ve Xbox döneminde de hep filtre konsoldan konsola değişiyor.
Ama Xbox'ın kenar yumuşatma konusunda daha başarılı olduğunu düşünüyorum. PS4 için çoğu oyunda sıfır FXAA var. Genede günümüzde cidden kötü durumlarda, eski nesil oyunlar ve kendi özel oyunlarında iyiler sadece.

Aim desteği veya oto aim ile FPS oyunları ve GTA gibi TPS oyunları aslında rahat oynanıyor. PC'de bile kontrolcü kullanıyorum, PS4'te de BF, Uncharted, Farcry gibi oyunlar sorunsuzdu. Ama RDR2 gibi "Aim desteğinin" cıvkını çıkaran oyunlar var, direk 10cm ötedeki adama bile kitleniyordu.

Birde konsollara klavye mouse takılabiliyor.

Hocam açık ara saçmalıyorsunuz.

Konsollar tercih edilebilir ve alınabilir. Kötü cihaz değiller ama sırf konsol seviyorsunuz veya satın aldınız diye PC oyuncularını bir düşman veya rakip görmek saçmalığın daniskası. İki tarafında artıları ve eksileri var.

Şahsen PC kullanıyorum çünkü Steam oyunum fazla ve ucuza mal oluyor, birde PS5'te olmayan oynadığım Xbox veya sadece PC oyunlarıda var. İşin birde Türkçe yama ve modlama kısmı var.

Çoğu insanda eğer PC toplamak istiyorsa, PC öneririz.
Konsol istiyorsa, (Şahsen ben.) bütçesine göre bir konsol öneririz.
PS5 aldırdığımda oldu, Xbox One'da, direk sıfırdan PC topladığımda. Sonuçta bu forumda konu sahibi ne istiyorsa ona göre bir ilerleriz, ekstra olarak "Şunu düşünürmüydün?" diye soruda yöneltilir.
PC almakta para tuzağı filan değil, saçmalamayın. O konsollarda yaşları geldikçe zarzor ve çamur gibi çalıştırmaya başlıyorlar. Sony ve Xbox kendi oyunları için sorunsuz yaratabilir ama Rockstar, EA, CD Projeckt gibi firmalar berbat portlar yapıp sunuyor. Konsolların ilk çıktığı yıllara ve 5 yıl sonrasına bakın, arada uçurum bir performans var çünkü teknoloji gelişiyor ve konsolda yetişemiyor.

Şuan Final Fantasy 7 Remake bile PS5'te çamur gibi duruyordu. PC içinde aynısı olabilir, ozamanda gidip ekran kartını satarsın ve yenisini alırsın sorunda çözülür. Ama konsol için bu durum yok, yeni konsol çıkarmıyor hep bu herifler. PS5 Pro sıkıntılı ise güncelleme beklemek dışında çaren yok ve oda çözecek mi oda meçhul.

Dediğiniz yatarak oynama mevzusuda saçmalık. PS5'i masaya koyup, klavye takanda var; PC'yi TV'ye bağlayıp kol takanda.

Online oyunlarda ise siz bir Warzone indirin PS5'inize, 1 saat içinde 50 farklı kişiye hile dersiniz. Nasıl başarıyorlar inanın bende bilmiyorum.

Kötüsü ve iyisi ile kullanmak ve bilmek önemli. Aksi taktirde kağıt parçası ile aldığınız bu metal parçalar için insanlara amansız laflar ve nefret kusuyorsanız asıl siz köle olmuşunuzdur. Bana PS5 verseniz oynarım, PC verseniz oynarım, hiçbirini vermeseniz gider telefonla oynarım.

Manüpilasyon yöntemlerin malum ekran kartı markasının neden insanlara şişirme FPS değerleri verdiğini açıklamıyor.

Malum ekran kartı markasının vasat bir şekilde fanboyluğunu yapacağına bir zahmet bu ciddi iddialara cevap ver.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm playstation konsolları elimde var olmasına rağmen hiç bir zaman sizin gibi bir tarafın fanboyluğunu yapıp diğer tarafı gömerek insanları birbirine düşürmeye çalışmadım. Bir şeyleri karşılaştırırken iğneleyici şekilde değilde gerçekten objektif bir şekilde değerlendirseniz kimse size saldırıyor gibi cevap vermez ve herkes güzelce görüşünü yapar. Sizin 55 65 inç televizyona bağladığınız konsolu ben pc ile de aynı şekilde yapıyorum. Oyuncu koltuğuna da oturuyorum, kanepeye de. Bu demek değil ki biri iyi diğeri kötü. İyi bir gamepad almak istersen pc tarafında da iyi gamepadler var yada ekipmanlar. Bakmanı öneririm. Neden pc yada diğer konsollarla da aynı şeyleri yapabilme imkanı varken Ps5 harici hepsi kötü oluyor? Her insanın keyif aldığı şeyler farklıdır. Bu sizin veya benim dememle oluşacak bir şey değil. Optimizasyon işini de öyle bir anlatıyorsunuz ki. Bu durumun konsolla pc ile alakası yok. Oyunu çıkaran herhangi bir ekip doğru optimizasyonu yaptığı sürece oyun pc'de de konsollarda da stabil çalışabilir. Burada rolü konsollar üstlenmiyor oyun yapımcıları üstleniyor.

Bu fanboyluktan ve kendini kandırmaktan başka bir şey değil. Kasımda PS5 Slim aldım ve Astro Bot oynatmaktan başka hiçbir vasfı olmayan bir cihaz.

Ya hocam siz bana hala PC'ci diyorsunuz bende konsol kullanan rahatlık konusunda sizinle aynı düşünen biriyim ne malum ekran kartının fanboyluğunu yapiyorsun diyorsunuz bana? Ayrıca bir şirketin ismini yazmak yerine malum marka diyecek kadar nefretinin sebebi ne? Şişirme FPS dediğin ne DLSS mi? Aynı teknoloji PS5 Pro dada var adıda pssr o zaman PS da mı şişiriyor FPS'leri?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…