Yaklaşık 2014'ten beri Xiaomi kullanıyorum, bende fikirlerimi belirteyim. Redmi her zaman mi serisinden düşük kalitede cihaz üretir çünkü amaçları az fiyata yüksek donanım, bu konuda haklısınız. 2. maddede ki yazılım konusuna pek katılmıyorum. Şu yönden katılmıyorum bu fiyatta ki çoğu cihazda bu tür sorunlarla karşılaşıyorum.
Mesela One UI donup kalıyor. Realme UI bir uygulamadan çıkınca yaklaşık 1-2 dk sürekli kasıyor veya donuyor. ColorOS'da Realme UI gibi hareketler sergiliyor. Arayüz kasmaları bence cihazın sorunu değil, o fiyat seviyesinin genel sorunu.
3. maddede ki konu da ise size belli bir kısımda katılmıyorum. Bundan önce kullandığım Mi 4'ü MIUI 5 ve Android 4.3 ile almıştım. 2020'de bıraktığıma ise MIUI 10 ve Android 7 yüklüydü. Xiaomi güncelleme konusunda belirli modellerde yavaş olsa da güncellemeyi uzun yıllar vereceğine inanıyorum çünkü bunu gördüm ve yaşadım. Ben Redmi Note 8'e Android 10'un ve MIUI 12'nin hala neden gelmediğini şuna bağlıyorum. Redmi Note 8 Pro'ya bayağı önce geldi ve sorunları çok oldu. Note 8'de bunlarla karşılaşmamak için güncellemeyi erteleyip, çok daha stabil bir güncelleme peşinde olduklarını düşünüyorum ve olması gerek bu bence.
Ömür konusunda hiç katılmıyorum. Redmi Note 8'i alalı 1.5 yıl olacak, ne kasma var ne donma ne de cihazın dışarısında kozmetik bir sorun var. Size göre 1.5-2 yılda telefon kullanılamaz halde olacak ama bende olmadı ve olmayacağına adım gibi eminim. Telefon zırla dolu, hem telefon dolu hem de üstünde 128 GB hafıza kartı var ama şu ana kadar hiç kasma yaşamadım. Yaşadıysam da onu ufak bir şey olduğu için hatırlamıyorum. Bundan önceki telefonumda Xiaomi idi, o telefonumun ekranını kırmasam ya da ekran maliyeti uygun olsaydı ona devam edecektim ki o telefon 2021 itibari ile 7. yılına girecekti. Hala stabil ve güncel uygulamaları kaldırıyor, bataryam bir günü çıkartıyordu.
Son madde ile ilgili de şunu söyleyeyim, babam halihazırda bir Samsung kullanıcısı, 1.5 yılda Redmi Note 8 telefonuma 12 güncelleme geldi, Samsung'a ise 3 yılda 3 güncelleme geldi gelmedi. Hiç hatıramıyorum güncelleme gelmiş, hadi yapayım dediğimi Samsung'da
. Yazılım ve bug konusunda bir nebze haklısınız ama gömülecek kadar olduğunu düşünmüyorum ve bu fiyattaki telefonlarda da aynısını kendim bizzat yaşadım ve gördüm. Bunların olmaması gerekiyor ama ben verdiğim 1500 TL'nin hakkını verdiğini düşünüyorum ve Türkiye şartlarında aynı fiyata bunun yarı donanımında cihaz aldırmaz kimse bana. Parayı zaten zor kazanıyoruz, yarı donanımda cihaz alıp kazıklanmanın alemi yok.