Arkadaşlar bu videoyu izledikten sonra yorum yaptığımı önce belirtmek isterim. Bu video içeriğinde olmasa bile şu ana kadar NVIDIA'nın yaptığı referans tasarımlar kadar daha sade ve şık tasarımları diğer markalarda göremiyorum. Nerede abi bunlar? Mühendislik bir problem mi var acaba? Eskiye göre bilgisayarlar iyice sadeleşmişken çıkan bu ekran kartlarının kabalığı beni çok üzüyor. Elbet bu tarz seven de vardır sonuçta bunlar kişisel zevkler ama aralarında referans tasarım kadar sade ekran kartı göremiyorum. Sizlerin de fikirlerini merak ediyorum.
Aslında bilgisayarlar sadeleşmedi, RGB'nin de çıkış noktası göze hitap etmesi. Tamamen göze hitap edilmesi için yapılıyor bu tasarımlar. Mühendislik bir sorun olduğunu zannetmiyorum keza gayet güzel soğutuyor kartlar.
Sade tasarım, sıcaklık bakımından kötü olduğu için üreticiler o tasarımdan kaçınıyorlar. Sade tasarım istiyorsan NVIDIA tarafında en sadeye yakın tasarımlar ASUS TUF ve MSI Ventus serileri olabilir. AMD'de ise XFX.
Örneğin 6900 XT XFX Merc tasarımı;
RGB yok, bir şey yok. Sade ve şık bir tasarım. Sadece horizontal taktığında GPU modeli yazıyor, o kadar.
Örneğin ASUS TUF RTX 4090;
Yine sade ve şık bir tasarım.
Sistemin muhtemel en pahalı parçası. Şekilli şukullu olmasını istemelerini anlıyorum. Sonuçta çok pahalı bir şey alıyorsun. Kütük gibi durmasın isterler. Herhalde.