Neden Samsung'da ''always on display'' tam ekran değil?

Logan Howlett

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar always on display Samsung'da uzun süredir vardı, ama 14 Pro ile ilk defa IPhone'a geldi insanlar alay etti geç geldi diye. Lakin yiğidi öldür hakkını yeme IPhone'da bu sisteme atılan fotoğraf tam ekran oluyor. Bu sayede sistem çok tatlı duruyor ama Samsung'da ise ya simsiyah ekran üzerine sadece saat vs var ya da resim ise küçücük ekran içinde.

Gelelim konuya neden sistem bu şekilde Samsung'da yok ve Android 14 ile mevcut sistem değişir mi?

Sırf bu sistemde fotoğrafın tam ekran olmaması yüzünden her zaman açık ekran yapmıyorum var mı var ama estetik değil 14 Pro'daki gibi.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Bence tam ekran olmamasının sebebi güç tasarrufu. Zaten Samsung'ların çoğu paneli AMOLED. Çok güç tüketmeyen paneller fakat gene de asıl amacının bu olduğunu düşünüyorum.

*Her zaman açık ekran.

Bazı şeyler olduğu gibi kolay değildir, başta yazılım ve donanım intibakı olmak üzere pek çok mühendislik söz konusu olabilir.

Doğrudurda bunun için nasıl bir mühendislik gereksin ki altı üstü resim tam ekran olacak, Apple'ın yaptığını Samsung'un yapmaması bence söz konusu bile değil.

Doğrudurda bunun için nasıl bir mühendislik gereksin ki altı üstü resim tam ekran olacak, Apple'ın yaptığını Samsung'un yapmaması bence söz konusu bile değil.
bilemiyorum. şayet ben samsungun her zaman açık ekranını daha çok seviyorum. sadece gerekli olanları görmek bence daha iyi. arka plan resmini görmesem de olur

Bence tam ekran olmamasının sebebi güç tasarrufu. Zaten Samsung'ların çoğu paneli AMOLED. Çok güç tüketmeyen paneller fakat gene de asıl amacının bu olduğunu düşünüyorum.
Maksat pil tasarrufu olduğu için pikselleri kapatiyor.
Katılıyorum ama bunu bıraksın kullanıcılar düşünsün bence bu özelliği sunsunlar isteyen resim koymasın isteyen küçük ekran kullansın isteyen tam ekran.

Mantıklı olan bu değil mi sizce?

Bilemiyorum. Şayet ben Samsung'un her zaman açık ekranını daha çok seviyorum. Sadece gerekli olanları görmek bence daha iyi. Arka plan resmini görmesem de olur.

Tercih tabii 🤝

Katılıyorum ama bunu bıraksın kullanıcılar düşünsün bence bu özelliği sunsunlar isteyen resim koymasın isteyen küçük ekran kullansın isteyen tam ekran.

Mantıklı olan bu değil mi sizce?

Yani biraz daha Samsung açısından kullanıcıya bırakılabilirdi. Muhtemelen 3.parti yazılımlarla oraya da duvar kâğıdı falan koyulabiliyordur bence.

14 prom olmadığından tecrübe edemedim ama bence Apple da birkaç seçenek sunmalı eğer yoksa

99cec23e-8faf-4c08-bee7-35e657413570.jpeg

IPhone'da bu özellik var zaten.

Samsung'ta hangi modeli kullanıyorsunuz bilmiyorum fakat M33'te bile bu özellik var. Muhtemelen ayarlardan duvar kâğıdı seçeneğini bulup açmanız gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı