Neden Tek CPU?

Ömer10

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar. Merak ettiğim bir soru var. Genelde ekran kartlarında herkesin tek cpu önerdediğini görüyorum. Neden?

Gtx 690 çift gpu lu diye biliyorum ve tek cpu'lu kartlardan(titan gibi) daha iyi performans sağladığını gördüm;ne kadar doğrudur bilemiyorum.

Kullandıkları watt ya da çift cpu oyunlara olan destek sıkıntısı falan mı var?
Benim gördüğüm grafikler ya da çift cpu'nun vaad ettikleri mi yanlış?

Neden tek cpu seçilmeli lütfen açıklar mısınız?

Çift gpu sli diye sayılıyor. Şimdi bir örnek üzerinden gidelim. Sen 16 tuğla taşıyorsun ve yanına birini alıyorsun, tuğlaları paylaşıyorsun. Sende 8 tuğla, onda da 8 tuğla var. Gene 16 etti. Yani çift gpu olsa bile tam performans alamazsın, gereksiz yere enerji yemesi ve tabiki de çoğu oyunlarda desteği yok.

Teşekkür ederim, anladım. Firestorm' dan anladığıma göre sli her oyun için destekli değil, hal böyleyken oyun için alacağım çift cpu mantıklı değil. RoastedSheep' in dediği açıklama beni ikna etti; BlackBurn ise aydınlattı. Bu forumu sevmeye başladım.
O zaman mantıklı seçim benim için iyi bir tek cpu ve ilerleyen yıllarda sli desteği artarsa sli yapmak.
Bir şey daha sorabilir miyim?
Yüksek enerji harcamanın sakıncaları nelerdir? Elektrik faturası, daha büyük power supply ihtiyacı veya ısınma sorunu mu? Ya da aşırı ısınma performansı etkiler mi?

Arkadaşlar gerekli cevapları vermişler ben son soruya cevap vereyim. Yüksek enerji elektrik faturanıza yansır. Örneğin GTX 780 Ti SLI için (Atıyorum) 1000 W gerekirse tek 780 Ti için yarı yarıya güç gerekir. Isınma sorunları da olabilir. SLI her oyunda uyumlu da değil ayrıca.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı