Neden üniversite sınavına çalışıp üniversiteye gitmeliyim?

Daha fazla  
Çalışasım bir var, bir yok. Çalışsam dana gibi çalışırım ama neden çalışacağımı bilmediğim için motivasyonum tam değil. Bilgisayarlar üstüne yoğunlaşmak istiyorum. Biraz üniversite hakkında akıl verir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Savas Cebeci tarzi yorumlayacagim bu soruyu:

1. Universiteye gitmemek ve en fazla vatan bilgisayar OEM bolumunde bilgisayarlarla ilgilenmek (oraya girmek icin bile muhtemelen CVde en azindan bir isletme vs. istiyorlardir artik sanirim :D): %50 ihtimal sonsuz azap

2. Universiteye gitmek, bilgisayar muhendisi olup 2 sene icinde 20 senelik doktordan hakimden daha yuksek maas almak, yurtdisina yerlesmek. + Universitede ortam vs. %50 ihtimal 4 senelik mutluluk.

Sahsen %50 alinabilecek bir risk degil. O yuzden almadim sana da 2. opsiyonu tavsiye ediyorum.

Savas cebeci tarzi yorumlayacagim bu soruyu:

1. universiteye gitmemek ve en fazla Vatan Bilgisayar OEM bolumunde bilgisayarlarla ilgilenmek: %50 ihtimal sonsuz azap.

2. universiteye gitmek, bilgisayar muhendisi olup 2 sene icinde 20 senelik doktordan hakimden daha yuksek maas almak, yurt dışına yerlesmek. + universitede ortam vs. %50 ihtimal 4 senelik mutluluk.

Sahsen %50 alinabilecek bir risk degil. O yuzden almadim sana da 2. opsiyonu tavsiye ediyorum.

2. seçenekte parasızlıktan yurda gidip ölmek ektedir.

Çalışasım bir var, bir yok. Çalışsam dana gibi çalışırım ama neden çalışacağımı bilmediğim için motivasyonum tam değil. Bilgisayarlar üstüne yoğunlaşmak istiyorum. Biraz üniversite hakkında akıl verir misiniz?

Üniversite okumazsan köle gibi çalışıp az maaşla geçinmeye çalışırsın.

Babadan zengin degilsen, aile ticaretle ugrasmiyorsa ya da Mark Zuckerberg tarzi bir freak degilsen universite okumazsan da kaderinden kacamazsin. Tamam kabul herkes okumak zorunda degil fakat OP arkadas bilgisayarlarla ilgilenmek istiyoum demis. Yani bilgisayarlarla ilgilenilebilecek boyle ahi ekolunde, usta-cirak iliskisinde egitim veren sanayi kurulusu, teskilat falan bilmiyorum ben. O alayli yazilimci ekolu de bence coktaan gecti. 2000'li yillarin vbulletin admini PHP gurusu lamer abiler coktan toprak oldu. Suan yazilim piyasasinda oyle bir dunya yok... Gelecek 20 senenin teknolojisini tasarlayan adamlara bak Californiadaki meetuplarda PhD'si olmayan adamlarin listelerde adi bile yok :) Universite bir cok kapi acar... Bu isler hep boyle olur... Sinifin caliskan ogrencileri stajlarini iyi kurumlarda yapar, oradan da full time olarak meslek hayatina baslar alir goturur. Ortalama ve vasat insanlar ise 4 sene boyunca hicbir emek gostermeyip 3-6 ayda bir asgari ucretin biraz ustunde calistigi isyerinden ayrilip %15-30 artisla baska bir sirketle kontrat imzalayarak enflasyona karsi yasamaya calisirlar.

Konu sahibi sizi tenzih ederim. Herkes biyoloji, fizik, felsefe, kimya okumak zorunda mı? Bu kadar bilimin içine düşüyorsak neden hacıemmi üniversitesinde bilmem ne fakültesine girmek için bir taraflarımızı yırtıyoruz? O kadar üniversiye mezunu var ki dışarıda aç gezen! 15-20 bin lira para kazananları şanslı kabul ediyorum. Adı üniversite olan özel şirketler kapatılsın. Mesleki eğitim yeterlilik merkezleri açılsın. Bu sistem bu şekilde ilerlerdiği sürece geriye gitmeye devam edeceğiz. 4 yıl git gel. Okuyacak olan okusun, ama herkesi akademik alana yönlendirmek hiç doğru değil.
Yanlış.

Şimdi üniversite okumuş, işsiz kalan binlerce kişi varken nasıl bunu söyleyebiliyorsun? Benim gireceğim sene 8-10 milyon kişi sınava girecek. Herkesin yaptığı şeyi yaparak farklı hayat elde edemezsin. Meslek öğrenmek en iyisi bence.

Sehrindeki Universitede okuyup evinden kalkip Otobus/Metro ile gidip gelmek peki?
1702034226843.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı