Gerçekten anlamıyorum ya. Windows 10'un sistem gereksinimleri Windows 7 ile aynı ise eski PC'ler Windows 7'de kasmıyor da neden Windows 10'da kasıyor? Benim PC Windows 8.1'de daha hızlı, Windows 10'da ise Windows 8.1'deki gibi hızlı değil. Performansın iki işletim sisteminde de aynı olması gerekmiyor mu?
Bunlar minimum gereksinimler, önerilen yani optimum veya akıcı çalıştıracak gereksinimler değil. Yani sende bunlar varsa bu işletim sistemlerini açarsın. Kasıp kasmaması ile alakalı bir detay yok.
Orada öyle yazdığına bakmayın. Windows 10 en çok sistem gereksinimi isteyen işletim sistemi. Windows 10'un kasmasına neden olan şey gereksiz hizmetleri ve programları. Ek olarak XP'den kalma çekirdek kullanması
Bunlar minimum gereksinimler, önerilen yani optimum veya akıcı çalıştıracak gereksinimler değil. Yani sende bunlar varsa bu işletim sistemlerini açarsın. Kasıp kasmaması ile alakalı bir detay yok.
Gerçekten anlamıyorum ya. Windows 10'un sistem gereksinimleri Windows 7 ile aynı ise eski PC'ler Windows 7'de kasmıyor da neden Windows 10'da kasıyor? Benim PC Windows 8.1'de daha hızlı, Windows 10'da ise Windows 8.1'deki gibi hızlı değil. Performansın iki işletim sisteminde de aynı olması gerekmiyor mu?
Çünkü Windows 10 kurulur iken yanında bir sürü gereksiz program da yüklüyor. Bu yüzden Windows 10 diğer işletim sistemlerine göre daha çok kaynak harcıyor.
ben de microsofta kanıp 1 gb rama windows 10 kurmuştum işkenceydi resmen boşta 997 mb ram kullanıyordu ama ramın 4 gb ise boşta 3gb-3.5 gb ram kullanıyor tamam 4 gb ram vs ssd varsa windows 10 u rahatlıkla kullanabilirsin ama 4 gb ram ve hdd ise işkence olacaktır