Nedir bu 2. nesil işlemciler?

LordAlgos

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, izlediğim ve analiz ettiğim birçok video'da;

i7 2600K ve i7 8700K'yı karşılaştırıyorlar ve çok yakın bir performans sergiliyor.
Ryzen ile karşılaştırdığım da ise özellik olarak düşük ancak testlerde her zaman 2. nesil önde oluyor.

Bunun sebebi nedir çok saçma geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durumu anlık viraj geçişinde X model aracın y model aracı geçmesi gibi görüyorum. Stabilite, ısınma performansı ve iş yükü yönetimini reset atmadan saatlerce yapabilmek söz konusu olduğunda yeni nesil daha önde olacaktır her zaman.

Her sene aynı işlemciyi bi' gıdım hızlandır, soket değiştir sat.

Yahu AMD'nin Ryzen'la yaptığına hayran kalmamak elde değil. Adamlar 3 nesilde mimariyi 14nm'den 7nm'ye geliştirdi, PCI 3.0'dan 4.0'a geçti, 16 çekirdek 32 izlek işlemci çıkarttı ve hala soket değiştirmedi. Intel ne yaptı? "Yeni mimarı knk" ayağına soket bile değiştirmeden yeni anakart alma zorunluluğu getirdi. Kendini aştılar. Nesillerdir 14nm+ diye mimari çıkartıp paso anakart değiştirdi.

2600K OC ile çok iyi güce ulaşıyor evet. Ancak stok hızda hiçbir şekilde 8700K'ya yaklaşamaz. Dediğim gibi sebebi OC yapmak.

Ryzen 5 1600 12NM ' ile ' i7-2600K.
Karşılaştırsak, overclock lu şekilde hangisi daha iyi performans verir.
Sanallaştırma teknolojisi ile test edildiğini değerlendirirsek ( emulator üzerinden )

Bir de bu Hyper-v olayı Ryzen'larda yok mu? büyük bir eksi değil mi?

Muhtemelen izlediğin testte RTX 2080 falan kullanmışlardır işlemci darboğaz yapmıyorsa yakın FPS almaları normal bu arada.

Teşekkürler.

Dostum dediğini tam olarak doğru bulmuyorum. Ryzen'in yaptığına hayran kalmamak elde çünkü Intel'in gerisinden geliyor, yavaş yavaş yetişecek ama daha 6-7 yaşındaki işlemcilerle kapışmakta. Intel de az değil, rakipsiz olduğu %10 performans arttırdı hep. O yüzden ilk nesiller bile 8.nesillere meydan okuyabiliyor.

Arkadaşımda Ryzen 5 2600 + DDR4 RAM + 1050 Ti var ve sanallaştırma ihtiyacı olduğu zaman emülator kullandığı zaman ya da VM kullandığı zaman acayip kasıyor çok saçma derecede.

Kuzenimde ise i5 3570 var ucuz eski bir işlemci aynı şeyleri onun bilgisayarında sorunsuz yapılabiliyor ve DDR3 RAM ile.

Bunu anlayamıyorum bilgisizliğimden dolayı belki sizin yorumunuz olur.

Ben de senin dediğini doğru bulmuyorum. Gerisinden geliyordu ve yetişti. Tek çekirdekte yetişti, çok çekirdekte yani gerçek güçte 3000 serisi tokatı vurdu. Ryzen 1600'le bile i7 7700K'nın tek çekirdek skoruna yaklaştım CPU-Z üzerinden. i7 referans olarak yok çünkü resim önceden çekildi. Ama i7 tek çekirdekte 492, çok çekirdekte 2800 puan alıyor.

.

Ryzen 5 1600 yeni olması açısından ve OC'siz 2600K'yı yok etmesinde dolayı cevap belli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…