Nedir bu nofap?

Durmazzali47

Hectopat
Bu sene bu forumda da başka forumlarda da çokça adı geçti. Dopamin orucu gibi şeylerin gündeme gelmesi ile bu da gündeme geldi sanırım. Peki nofap ne olsun istiyor?
Benim araştırdığım kadarıyla mastürbasyonu tamamen ortadan kaldırmayı amaçlayan bir şey. Tabii bunu cinsel ilişkiye girmemek kadar ileriye götüren nofapçılar da varmış.

Tıbbi olarak mastürbasyonun zararlı olduğuna dair hiçbir güvenilir kaynak bulamadım. Aksine doktorlar mastürbasyonun çok doğal ve gerekli bir şey olduğunu savunuyorlar. Zararlı olan şeyin ise p**no bağımlılığı olduğunu söylüyorlar. O halde nofap yapan kişiler mastürbasyonu niçin bu kadar lanetliyor?

Bir sorum daha var, Nofap'ı destekleyen kişiler evlendikleri zaman 3 ayda bir mi cinsel ilişkiye girmeyi düşünüyorlar? Sonuçta her hafta ilişkiye girseler 7 günde bir bu oruç bozulmuş olacak. Zira mastürbasyon sonucu boşalma ile ilişki sonrası boşalmanın bir farkı yok.

Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.

Bu sene bu forumda da başka forumlarda da çokça adı geçti. Dopamin orucu gibi şeylerin gündeme gelmesi ile bu da gündeme geldi sanırım. Peki nofap ne olsun istiyor?
Benim araştırdığım kadarıyla mastürbasyonu tamamen ortadan kaldırmayı amaçlayan bir şey. Tabii bunu cinsel ilişkiye girmemek kadar ileriye götüren nofapçılar da varmış.

Tıbbi olarak mastürbasyonun zararlı olduğuna dair hiçbir güvenilir kaynak bulamadım. Aksine doktorlar mastürbasyonun çok doğal ve gerekli bir şey olduğunu savunuyorlar. Zararlı olan şeyin ise p**no bağımlılığı olduğunu söylüyorlar. O halde nofap yapan kişiler mastürbasyonu niçin bu kadar lanetliyor?

Bir sorum daha var, Nofap'ı destekleyen kişiler evlendikleri zaman 3 ayda bir mi cinsel ilişkiye girmeyi düşünüyorlar? Sonuçta her hafta ilişkiye girseler 7 günde bir bu oruç bozulmuş olacak. Zira mastürbasyon sonucu boşalma ile ilişki sonrası boşalmanın bir farkı yok.

Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.
Nofapın bazı modları var, Easy mod p*rno izlemeden Mastürbasyon yapmaktır,
PM mod P*rno ve mastürbasyonun olmadığı ancak cinsel ilişkinin serbest olmasıdır, Hard mod P*rno, Mastürbasyon ve cinsel ilişkininde yapılmadığı moddur, monk mod ise PMO (P*rno, Mastürbasyon, Orgazm) ve cinsel ilişkinin olmadığı, sosyal medyanın yasak olduğu, şeker ve paketli ürünlerin yasak olduğu bir moddur, yani aşamalara göre değişir, genellikle PM mod daha sağlıklıdır benim için, cinsel ilişki ile mastürbasyonun farkı ise mastürbasyon istediğin her an yapabilirsin ve bunun için bir uğraş sağlamazsın eğer bu bağımlılık haline gelirse ödül sistemin bozulur ve hiç uğraşmadan cinselliğe ulaşırsın, bu sefer bu bağımlılık olunca insan cinsel ilişkiye girmekten kaçınır çünkü zaten beynine göre mastürbasyon ulaşabileceğin en kolay cinsel aktivitedir, ancak cinsel ilişkiye girmek için bir çaba sarf etmen gerekiyor doğal olarak ancak mastürbasyon bağımlı hale gelirsen emek sarf etmeden zaten istediğin şeyi elde edersin, bu mastürbasyon ciddileştiğinde ise ciddi psikolojik sorunlara yol açabiliyor, evet mastürbasyon zararlı değil ancak düzenli bir şekilde yaparsan değildir, her gün 2-3 kez ruhsuzca boşalırsan zararı var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı