Nedir bu PEAK?

Reklama denk gelmedim ama reklamının videosunu YouTube'da buldum. Küçük bir aramayla kolayca bulabilirsiniz ;)

Bu reklamı gerçekten de televizyonda görsem korkardım Türkiye hacklendi mi diye :D

Şaka bir yana da, reklam çok zekice tasarlanmış. Yapanları tebrik ederim :)

Youtube’ daki yorumlarına yarıldığım reklam.

IMG_1293.jpg

IMG_1294.jpg

Peak ya da Peak Games. 2017'de bir bölümü Zynga'ya 100 milyon dolara satılan oyun firması.

Yine 2017'de mobil uygulamalardan en çok gelir sağlayan 52 şirket arasında 37. olmuşlardı.

Reklam filmleri ile de büyük yankı uyandırdılar. Kendileri de özgün bulmadıkları için geri çekmişler reklamları ve reklamı hazırlayan ajansa dava açacaklarmış.

Reklamın iyisi kötüsü olmaz derler ya bence bu tek seferle bile seslerini duyurmayı başardılar.

Not: Bu arada reklam için hep “esinlenerek üretilmiş" ibaresi geçiyor. Ama bu bildiğin araklama resmen. 😏

Gördüğüm en muhteşem reklamlardan biriydi reklam sosyal medyada da çok büyül bir kitleye ulaştı, siz ne düşünüyorsunuz fikirlerinizi merak ediyorum.
Zaten uzun bir zamandır aslında olan bir firma ve kendileri için dünyada bilinen bir oyun yazılım firması diyorlar. Gelişmek tabii ki uzun zaman alır onlarda aslında hep varlarmış. Zamanla belirli bir seviyeye geldikten sonra bombayı patlattılar tabii. Gerçekten çok başarılı bir reklamdı. Böyle tasarlanmış bir reklamdan sonra zaten onları konuşmayan kalmaz. Ama reklam aslında çalıntı gibi şeyler de duydum. Tam olarak bilmiyorum ben bir tane sitede okuduklarımla konuşuyorum. Çalıntı olabilir ama aslen kim tasarladıysa bu reklamı gerçekten etkili bir yöntem.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı