Nedir bu sınav aşkı?

Kimsenin sınav hevesi yok. MEB'in sürekli kararı değiştiğinden MEB'e sallıyorlar. Bahaneleri sınav.

Sağlığınızı düşünüyorsanız bazı şeylerden feragat edebilirsiniz. Okula gitmezsiniz veya sınava girmezsiniz, sonra sınıf tekrarı yaparsınız ama sırf ders çalışmadığınız için sınavlar iptal olsun diyorsanız o sizin hatanızdır.

Örneğin üniversiteler şu an açılsa ben gitmem şahsen. Her gün toplu taşıma kullanarak riske girmem, giremem.

Bir sene tekrar mı okuyalım Duyduğum en mantıksız çözüm buydu.

Hocam, robot onlar siz takmayın onları. Bizim sınıfta öyleleri var, bazen uçan tekme falan atabiliyorlar.

2 gruba ayrıldık, sınıf olarak 2 kısma bölündük yani. Ne güzel mutluydum, bizim grubumuzda çalışkanlar, sessizler var daha rahat ders işleriz diye. Teneffüste sınıfı basıyorlar kol ordu gibi. Sanarsın cephe koruyorlar. Uçan tekme garipmiş. Bir teneffüste soru çözebiliyorum, vaktim yetmiyor hiçbir şeye ona da çorba oluyorlar.

Bir sene tekrar mı okuyalım? Duyduğum en mantıksız çözüm buydu.
Keyfinizden sene tekrarı yapın demedim zaten. Ya sağlığınız için feragat edersiniz ya da riske girip okulunuza gidersiniz veya sınavınıza girersiniz.

Ayrıca büyük bir çoğunluk sınavların iptal olmasını vb. sırf ders çalışmadıkları için istiyor.

Birakin bu palavraları zaten il durumuna göre değişecek sinavin olup olmayacağı.
Çok yüksek riskli bir bölgede oturuyorum ilk başta Ziya Selçuk il durumuna göre yapacağız dedi fakat daha sonra her ilde en azından sınav yapılacak dedi.

Alınan önlemler yetersiz kalacak ve insanların canı yanacak. Sınav yapmak saçmalıktır bu dönemde.
Bunun çalışıp çalışmamakla alakası yok okuduğum okul belli, aldığım notlar belli şu ana kadar 80 altı not da almadım. Ben ailemin sağlığını ve kendi sağlığımı düşünüyorum.

Alınan önlemlerin yetersizliği de ortada.

Siz şanslısınız. Bizim okulumuz açıldığı zaman 31 kişiydik. Aynı sınıfta. Sadece 5 kişi gelmek istememişti. Bize gelmeden önce 2 sınıfa ayrılacağımız söylenmişti. Tek sınıftaydık.

Keyfinizden sene tekrarı yapın demedim zaten. Ya sağlığınız için feragat edersiniz ya da riske girip okulunuza/sınavınıza girersiniz.
Korona olmak istemediğim için bir sene daha mı 10. sınıfa gitmem gerekiyor? Gerçekten çok mantıksız bir çözüm yolu. Sınav yapmak şu dönemde mantıksız.

Arkadaşlar hepinizin konu hakkında paylaştığınız yorumları tek tek okuduktan sonra yorum yazma ihtiyacı hissettim. Öncelikle normalleşmenin sebebi, devletin üst kademelerinde nihayet anlaşılarak, esnafı batıştan kurtarmaktır. Sınavların yapılmasının sebebi de uzaktan eğitimin ne kadar etkili olduğunu belirlemektir. Diyeceksiniz ki sınavlar neden uzaktan yapılmıyor. Onun da sebebi şudur. Siz uzaktan bir sınava girdiğiniz zaman sizin dikkatinizi dağıtacak etkenler sınava odaklanmanızı engelleyebilir. Ayrıca sınav ortamında size dikkatinizi verebileceğiniz bir ortam yaratmak okulun görevidir. Şunu da belirtmem gerekiyor ki sınavlarınız yapılırken mesafe 2 metre olacak şekilde ve her öğrencinin önlemlerinin okul tarafından sağlanması koşuluysa sınavlar yapılacak. Ayrıca ailenizden bir kişinin kronik rahatsızlığının olması ve benzeri sebepler sizin sınava gitmemenizi gerektirmez. Sınava önlem alıp gitmeniz gerekiyor. Sınava mazeretsiz olarak katılmayan öğrenciler disiplin suçu işlemiş sayılır. Burada mazeret sizin ailenizde kronik rahatsızlığı olan birisinin bulunması değildir. Sınavların yapılması ne kadar ertelenirse sizlerin sırtına o kadar yük bineceği gerçeğini de söylemem gerekiyor. Burada ne hükümet ne de herhangi bir kesimin karı yoktur. Sosyal medyada belirli kesimlerin siyasi ağzını takınıp yanlış yola düşmeyin. Hükümet yanlış yapar fakat devlet yanlış yapmaz. Devlete karşı yapılan yanlış da affedilmez. Sosyal medyada sınavlar hakkında konuşurken dikkatli olun.

Konuşun be! Bende sizin gibi korkuyorum. Özellikle bu durumda hiçbir rahatsızlığı olmayan kardeşim gibi bir insanı kaybettim ve hiç böyle bir şey olacağını düşünmemiştim. Ondan dolayı korkum kat ve kat arttı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…