Nedir bu windows 8'in çektiği

28.11.2012 tarihinde indirimden Windows 8 Pro aldığımda yükseltip denemiştim, .MSI uzantılı programların kurulmaması gibi ciddi sorunları vardı (Leshcat driverlarının kurulması için SubInAcl zaten çalıştırıldı yani izinlerde bir sıkıntı yok). Bu yüzden yeni bilgisayarı toplayana kadar düşünmüyorum Windows 8; beni 7'imle başbaşa bırakın :D:D

Bunun sebebi kullanmış oldukları cari işlem programlarının diğer işletim sistemleri ile tam olarak uyum sağlamamasıdır. Yazılım firmaları maalesef yeni işletim sistemlerine göre muhasebe program ve uygulamalarını hemen değiştirmiyorlar. Uzun vadede zaman alıyor.

Dostum benim bahsettiğim durum sadece kasadaki PC'lerde değil. Teşhir ürünü olan bilgisayarlara da XP kurmuşlar.

Geçen gün StatCounter'dan kullanım oranına baktığımda ben de şaşırdım. %6,61. Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada durum böyle gibi.
StatCounter Global Stats - Browser, OS, Search Engine including Mobile Market Share

Bunun bir çok sebebi var. Yeni olandan her zaman çekinilmesi. Windows XP lisansı ile zamanında alınmış olan bilgisayarların, işletim sistemi yükseltilmesine gerek duyulmaması. Bağımsız olarak (OEM) satılan işletim sistemlerine Microsoft'un destek vermemesi. Verse bile anakart,işlemci gibi temel sistem parçaları değiştirildiğinde Windows'un desteğini çekmesi. Çekmemesi için değişim ve ya satın alma faturalarının taraflarına ulaşması gerekiyor. Tam bir eziyet. Şu anda tam destek alabilmek için ve elinizde mevcut bir bilgisayarın var ise şayet; ilk önce windows 7 Box satın alıp, sonrasında Windows 8 yükseltme paketini almanız gerekiyor. Bu şekilde istediğiniz kadar donanımsal değişiklik yapabilirsiniz. Microsoft tam olarak her zaman destek verecektir. Maliyeti size 800-900 TL ortalama.

Şimdi insanlar neden Windows 7 ve Windows 8 geçiş sağlamadıkları ortada. Lisanslı olan işletim sistemlerini maliyet açısından kullanmak zorunda kalıyorlar. Microsoft firmasının yazılım konusunda fiyatlandırma da değişiklik yapması şart. 800-900 TL gibi tutara bir internet için dizüstü bilgisayar ya da anakart-işlemci ya da orta seviyenin üzerinde bir ekran kartı alınabilir. Kıyaslamalar sizlere göre değişiklik gösterebilir. Kendi görüşlerime göre yazdım.

- - - Güncellendi - - -

Atm lerde xp kullanılıyor. Kolayca hack lenebiliriler. Bankacıların başına gelmedikçe bu olay,değiştireceklerini sanmıyorum.

Bilginiz bir tahmin. Ama gel gelelim bir ATM cihazını ele geçirmek düşündüğünüz kadar kolay değildir. Öncelikle bilgisayara erişebilmeniz lazım. Bunun içinde cihazın kabinine erişmeniz gerekiyor. Bunu yapana kadar kasayı açmaya çalışın aynı mantık. Sonuçta her hamlenizde de darbe dedektörü ya da manyetik kontak devreye girecektir.

- - - Güncellendi - - -

Dostum benim bahsettiğim durum sadece kasadaki PC'lerde değil. Teşhir ürünü olan bilgisayarlara da XP kurmuşlar.

Bahsi geçen Vatan Bilgisayar hakkında bir çok yanlışlıklar var zaten. Bir çok firmadan ürün satın alan bir tüketici olarak, bu gördüğünden çok daha fazlasını Vatan Bilgisayar firmasında yaşadım. Teşhir ürünlerinde XP kullanmalarına şaşırmıyorum ama (OEM) yazılım maliyeti açısından bu yola da başvurmuş olabilirler. Görmüş olduğunuz cihazlar DOS olarak satılıyor da olabilir. Keyfinizin kaçmasını istemiyorsanız öncelikle size tavsiyem Vatan Bilgisayar'dan bir şey satın almamanız. Klavye,Mouse konusunda bile bir çok sorun yaşadım. İthalatçı firma ile tüketicinin görüşmesini istiyorlar. Bu zamana kadar bir çok firmada alışveriş yaptım. Bu firmalarının hiç birinde tüketicinin, ithalatçı firma ile görüştüğünü görmedim. Tam tersi ithalatçı firmanın telefon numarasını bile paylaşmak istemiyorlar. Kendileri bizim sıkıntılarımızı aracı olarak iletiyorlar.

Bahsi geçen Vatan Bilgisayar hakkında bir çok yanlışlıklar var zaten. Bir çok firmadan ürün satın alan bir tüketici olarak, bu gördüğünden çok daha fazlasını Vatan Bilgisayar firmasında yaşadım. Teşhir ürünlerinde XP kullanmalarına şaşırmıyorum ama (OEM) yazılım maliyeti açısından bu yola da başvurmuş olabilirler. Görmüş olduğunuz cihazlar DOS olarak satılıyor da olabilir. Keyfinizin kaçmasını istemiyorsanız öncelikle size tavsiyem Vatan Bilgisayar'dan bir şey satın almamanız. Klavye,Mouse konusunda bile bir çok sorun yaşadım. İthalatçı firma ile tüketicinin görüşmesini istiyorlar. Bu zamana kadar bir çok firmada alışveriş yaptım. Bu firmalarının hiç birinde tüketicinin, ithalatçı firma ile görüştüğünü görmedim. Tam tersi ithalatçı firmanın telefon numarasını bile paylaşmak istemiyorlar. Kendileri bizim sıkıntılarımızı aracı olarak iletiyorlar.

Casper vb. ürünler DOS satılmıyor, yani ürünler Windows lisansı mevcut olmasına rağmen XP kurulmuş ki Vatan PC'nin Gebze mağazası yeni olduğu için acemi çalışanlar var. Bir gün S III Mini kılıf bakarken Mini USB > HDMI dönüştürüsüne bakıyordum. Bir çalışan isterseniz birini çıkarıp deneyelim dedi. Mini USB'yi takmaya çalışıyor takamıyor. Diyor ki "Giriş yuvası hasarlı, şarj aleti falan bir şey zarar vermiş." Dedim "Elinizdeki 5 Pinli USB olmasın?" doğru falan dedi. Biraz daha zorlasa telefonun yuvasını bozacak. Sonra bir çalışan G27'yi anlatıyor. Direksiyon 5 tur dönüyormuş. Oysaki 2.5 tur. Donanım alan bir adama DDR3 RAM vermiş vs. Servis konusunda ise ben de sıkıntı yaşadım. Anakartın pinlerinden 2 tanesi bozuk olmasına rağmen ilgilenmediler ve 20 gün sonra kullanıcı adı altında geri gönderdiler. Eksen PC bu konuda başarılıdır. Birçok donanımımı oradan aldım.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı