Öncelikle Windows 7'nin RAM kullanması performansı düşürmez, artırır. İşletim sistemi mimarisi hakkında yetersiz ve yanlış bilgilerin var. Windows 7, sık kullandığı yazılımları belleğe alarak onları daha hızlı çalıştırır. Oyun vs. açacağın zaman da bellekte gerekli ayarlamayı yapar. 10 yıl eksi işletim sisteminin bellek kullanımı ile Windows 7'nin bellek kullanımının karşılaştıramazsın.
İşlemcinin boşta 30 derecede çalışmasından daha doğal bir şey yok. Oda sıcaklığı bile 25 derece iken 30 derece işlemci soğuk bile sayılır! Şu yaz aylarında o işlemcinin boşta 40 derece olması lazım hatta. Oyunu açtığında işlemci sıcaklığı 100 derece olmaz. Yanlış veriler okunuyordur. İşlemci 90 dereceye gelince kendini kapatır. Eğer işlemcin çok ısınıyorsa işlemci fanını temizlemeli ve termal macunu yenilemelisin. Ayrıca kullandığın stok fan başparmak kalınlığında ise onu çöpe atmalısın.
Dört çekirdekten aşağısına XP yüklemek gerektiğini hangi bakkal söyledi bilmiyorum.
Sana söylenen her bilgiyi araştırmadan kabul etme. Hele hele Technopat dışında bir yerde duyduysan, hiç kulak asma. XP piyasaya çıktığında çift çekirdekli işlemci yoktu! Bunu söyleyen bilgisiz kişi bunu da biliyor mu? XP, çok çekirdek için optimize edilmemiştir. Core 2 Duo demiş, Core 2 Duo zaten çift çekirdek.
RAM miktarını ve anakart modelini de yazar mısın. Gerekirse PC'ne uzaktan bağlanıp bakarım.