Nemli Havada Cam Açmak PC'ye Zarar Verir mi?

yh57

Megapat
Arkadaşlar merhaba. Dün akşam saatlerinde hava sıcak olduğu için camı açmıştım fakat kapatmayı unutmuşum ve saat gece 2'de odaya girdim ve oda buz gibi. Hava çok nemliymiş ve bilgisayar bu süre zarfında uyku modundaydı ve bilgisayarı şu an kullanıyorum. Masanın yanı tamamen açık. Bir sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Aşırı nem ve soğuk hava iyi değildir. Yine de, sizin durumunuzda bir problem yaratmaz. Ortam ısısı ile eşit ısıda bir sisteminiz varmış. Sistem ısındıkça nem uzaklaşmıştır. Zaten bir sorun yaratacak olsa, şu an arıza ile alakalı bir konu açmış olurdunuz.
Aşırı nem ve soğuk hava iyi değildir. Yine de, sizin durumunuzda bir problem yaratmaz. Ortam ısısı ile eşit ısıda bir sisteminiz varmış. Sistem ısındıkça nem uzaklaşmıştır. Zaten bir sorun yaratacak olsa, şu an arıza ile alakalı bir konu açmış olurdunuz.

Çözüm
Anladığım kadarıyla efektif arz radrasyonundan bahsediyorsun. Yerin karşı radrasyonu deriz buna. Bazı bölgelerde litosfer, gün içerisinde aldığından daha çok enerji kaybeder ama atmosferin kaybettiği enerji litosfere göre daha az olacağından gradyan farkı oluşur ve bu 2 farklı sıcaklıktaki hava tabakasının temasıyla sis oluşur. Sabah erken saatlerde oluşan sis veya pus bundan kaynaklanır bazı bölgelerde. Ayrıca her yerde miktarı değişmekle birlikte nem zaten var.
Soruna gelecek olursak çok soğuk bir yerde kaldıysa PC, (0'ın altını kastediyorum) önce biraz ısınsın ondan sonra çalıştır. Anakarta zarar verir mi bilmiyorum ama ekrana verme ihtimali daha yüksek. Pikseller çok hassas çünkü.

Sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Bu kadar hassas olduğunu sanmıyorum bilgisayarınızın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…