Neptune 4 kapalı kasa nasıl yapılır?

Yakupapaydin

Kilopat
Merhaba, neptune4 cihazımı daha etkili kullanabilmek için kapalı kasalı hale yükseltmek istiyorum. Instagram'dan yerel bir 3D baskı sayfası açtım genellikle abs ile yedek parça basıyorum, odayı havalandırmak için pencereyi açıp tabla tabanının etrafını mümkün olduğunca kapatsamda kenarlardan kalkma oluyor, ne kadar ayar yapsam da etkili olmuyor. İşleri büyütmek için 3D tarayıcıda alacağım ancak öncelikle yazıcıyı verimli hale getirmek için kapalı kasa yapıp filtre sistemi ekleyeceğim. Pleksi levhalardan menteşeli bir kutu yapabilirim ancak sıcaklık iletkenliği fazla olacaktır. Sizce 60 derecelik ortam sıcaklığına karşın nasıl bir şey yapabiliriz pleksi kullanımı mantıklı olur mu?

Bende neptune 4'ümün etrafını pleksi ile kapatmayı planlıyordum. Aksine pleksi cama göre daha az ısı iletiyor, yani mükemmel abs baskılar için çok iyi fakat ışık geçirgenliği %92 daha fazla ve 100 derecede yumuşuyor, bunu bilin. Eğer ki kalınlık artarsa yumuşama sıcaklığıda artar, ben 4mm kullanacağım.

@Yakupapaydin
Makinenin anakart ve güç ünitesini de düşünmek gerek, onları dışarı alabiliyorsan almanı, alamıyorsan da kasanın üst seviyesinden itibaren kapatmanı öneririm. İkinci opsiyon için her ihtimale karşı anakart ve PSU fanlarını daha güçlülerle değiştirmek iyi olacaktır. Kamera kullanıyorsan bildiğin sunta dolap bile iş görür. Alt kısımda filtreli aktif ya da pasif hava girişi de iyi olur.

Açık kullanımda bazı parçalarda shield kullanarak kalkmanın önüne geçebilirsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…