Merhaba, arkadaşın dediği gibi, Bambu Lab yazıcılar genellikle güvenilir cihazlardır. 3D yazıcılar genel olarak sık sorun çıkarmazlar; çıksa bile YouTube'da bolca kaynak bulabilir ve bu sorunları kolayca çözebilirsiniz.
Ben
Elegoo Neptune 4 kullanıcısıyım. Şu ana kadar yazıcımda 1000 saatten fazla baskı aldım ve hiçbir sorun yaşamadım. Fiyat konusuna gelirsek, kendi ilimdeki ikinci el ilanlarda:
- Bambu Lab A1 yaklaşık 15.000 TL,
- Elegoo Neptune 4 Plus ise 12.000-13.000 TL,
- Standart Elegoo Neptune 4 modelleri ise 5.000-8.000 TL civarında satılıyor.
Bambu Lab A1 ile Elegoo Neptune 4 Plus arasındaki farklar:
- Otomasyon ve Teknoloji Seviyesi:
- Bambu Lab A1, otomatik filament değişimi, daha gelişmiş kalibrasyon sistemleri ve entegre yapay zeka destekli hata tespiti gibi özelliklere sahiptir.
- Elegoo Neptune 4 Plus, daha manuel bir kullanıcı deneyimi sunar, ancak bu özelliklere ihtiyacınız yoksa fiyat/performans açısından güçlü bir alternatiftir.
- Baskı Hızı:
- Bambu Lab A1, yüksek hızda (örneğin 300 mm/s) baskı yapabilir ve titreşim önleme gibi mekanizmalarıyla kaliteyi korur.
- Neptune 4 Plus, Bambu lab ile benzer hıza sahiptir.
- Baskı Hacmi:
- Neptune 4 Plus büyük projeler için idealdir; 320x320x400 mm'lik geniş bir baskı hacmine sahiptir.
- Bambu Lab A1 ise 256x256x256 mm’lik daha küçük bir hacim sunar.
- Yazılım ve Kullanıcı Dostu Arayüz:
- Bambu Lab, Bambu Studio yazılımı ile kolay bir dilimleme ve kontrol süreci sağlar.
- Elegoo Neptune 4 Plus, Cura gibi yaygın dilimleyicilerle uyumlu olup, daha esnek bir kullanım sunar.
- Fiyat ve Değer:
- Bambu Lab A1, daha yüksek bir fiyat etiketine sahip olmasına rağmen premium özellikler sunar.
- Elegoo Neptune 4 Plus, büyük baskı hacmi isteyen ve bütçesini kontrol altında tutmak isteyen kullanıcılar için daha uygun bir seçimdir.
Sonuç olarak, baskı hızına, otomasyona ve daha fazla teknolojiye öncelik veriyorsanız
Bambu Lab A1, bütçe dostu ve geniş hacimli baskılar istiyorsanız
Elegoo Neptune 4 Plus doğru tercih olacaktır. Benim tercihim elegoo olurdu çünkü aradki fiyat farkıyla yaklaşık 8 adet filament alabiliyorsunuz.Size kalmış bir durum rahatlık istiyorsanız bambu lab, eğer ucuz baskı istiyorsanız elegoo.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.