Merhaba bu sene sınav senem meslek bilişim düşünüyorum çocukluğumdan beri bilgisayarlara ilgi odağım olmuştur.
İçini açıp bakmayı işletim sistemlerini tamir etmeyi vb çok öğrenmek istemişimdir. Başlangıç seviye bilgisayar tamiri öğrenebileceğim bir kaynak YouTube serisi falan var mıdır? atarsanız sevinirim.
Youtube serisi mi Bilgisayarcıya çırak gireceksin bro youtube ile olmuyo bu işler. (Ayrıca önce elektriği öğrenmen gerekiyor. Sonra hangi parçanın ne işe yaradığını, Ondan sonra pratik.)
Benden sana bir ödev 2000 RPM kasa fanını 700 RPM olarak dönmesi için bir düzenek hazırla. Ödevin ipucu kelimesi potansiyometre (Ama dediğim gibi bu işe hevesin varsa çıraklık konusunu iyi düşün)
Seri var mı bilmiyorum ama bende küçüklüğümden beri bilgisayarlarla uğraşırım, istersen sana temelini anlatabilirim. Instagram'dan yaz bana @mustafa.nts buradan sana bilgi verebilirim.
Merhaba bu sene sınav senem meslek bilişim düşünüyorum çocukluğumdan beri bilgisayarlara ilgi odağım olmuştur.
İçini açıp bakmayı işletim sistemlerini tamir etmeyi vb çok öğrenmek istemişimdir. Başlangıç seviye bilgisayar tamiri öğrenebileceğim bir kaynak YouTube serisi falan var mıdır? Atarsanız sevinirim.
Bir yerde çıraklık yapabilirsin, kim bilir belki para da verir ben şu an 11'im önümüzdeki sene kesin bir şekilde bir bilgisayar tamirhanesinde staj yapacağım ve oraya gitmeden önce bilgisayarın bütün parçalarını sökmeyi takmayı ve termel macun değişimi gibi basit işleri yapmayı öğreneceğim ki zaman kazanıyım sana da öneririm.
İçini açıp bakmayı işletim sistemlerini tamir etmeyi vb çok öğrenmek istemişimdir. Başlangıç seviye bilgisayar tamiri öğrenebileceğim bir kaynak YouTube serisi falan var mıdır? atarsanız sevinirim.
YouTube aracalığı ile biraz bilgi edinebilirsin. Örneğin multimetre nasıl kullanılır gibi. Ama deneyim de edinmen gerek. İçini açacaksın, geri toplayamayacaksın, bozacaksın, tamir edeceksin... Bu şekilde öğreneceksin.
@umitarabaci 'nın da dediği gibi bilgisayarlarda genellikle arızalı parça direkt değiştiriliyor. Tamir ile uğraşılmıyor artık. İlla yapan vardır ama çoğunluk için söyledim.
Bilgisayarcıya işlemci değiştirsin diye kasayı götürdüm eve geldim CPU fanını yanlış sokete bağlamış açılışta hata veriyordu kendim kasayı açarak düzelttim.