Nereden sistem toplamalıyım?

Efser

Decapat
Merhaba arkadaşlar.

Yakın zamanda bir oyun sistemi toplamayı düşünüyorum. Sistem bileşenlerini kafamda ayarladım, bütçeme uygun şekilde güzel performans verecek bir sistem kurdum fakat şöyle bir sorun var, bu sistemi nereden toplamam gerektiği konusun da cidden kafam çok karışık. Mağaza usulü mü yoksa internet üzerinden mi toplamalıyım? En güvenilir yol hangisidir? Bununla ilgili bana yardımcı olmanızı bekliyorum, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi kendiniz toplayabilecek beceriye sahipseniz her donanımı ayrı ayrı en ucuz oldukları yerden alın. Mağazası olan belli başlı firmalar genel olarak pahalı ürün satar ki bu sistemin bütününde neredeyse bir donanım parası kadarda fark yaratabilir.
Bütçenizi ve kafanızda kurduğunuz sistemi de belirtirseniz hem donanımlar için uygun fiyatlı firmalardan tavsiyeler gelir hemde kendi sisteminizin de sağlamasını yapmış olursunuz.

Ben sanal marketim, itopya ve vatandan alacağım inşallah sorun çıkmaz.

Ben sanal marketim, itopya ve vatandan alacağım inşallah sorun çıkmaz.
Sanalmarketim konusunda bilgim yok fakat diğer 2 firma piyasanın en pahalı donanım satan firmaları. İstisnaları olsa da indirimler dışında alışveriş yapılamamasında fayda var.

Vatan, Teknosa gibi mağazalar dışında hepsinden alabilirsiniz. Yanlış anlaşılmanın önüne geçmek içinde şunu ekleyeyim; Bu mağazaları kötülemiyorum hatta kaliteliler ancak satış yaparken 'Biz en iyiyiz onun içinde fiyatlarımız yüksek olmalı, nasıl olsa iyiyiz diye insanlar mağazamızı kullanır diye düşünüyorlar' bu yüzden döviz kuru yüksek iken bu mağazalardan uzak durmanızı öneriyorum. Onun yerine itopya,teknobiyotik önerebilirim. Donanım bilginiz yoksa bile hazır sistemleri size toplayabiliyorlar.

Sinerji, Teknobiyotik, ITOPYA, Vatan Bilgisayar. Teknolojipazarı, Ebrar bilgisayar, İnventus, Hepsiburada, n11, Amazon, bu siteleri tercih edebilirsiniz.
Vatan Bilgisayar'dan KDV indirimi olduğu zaman fiyatlar gayet güzel oluyor. Fakat geri kalan zamanda pahalı. KDV indirimi görürseniz alın. ITOPYA'da aynı şekilde güzel indirimler oluyor. Geri kalan zaman da pahalı diğer sitelerden.
Bilgisayar montajlama tecrübem yok diye endişenlenmeyin internetten bakarak kendiniz yapabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistem bileşenleri şu şekilde;

İşlemci : Ryzen 5 2600 veya 2600x
Anakart : MSI B450m Pro M2
Bellek : Corsair Vengeance LPX 3200mhz (2x8)
GPU : Sapphire Rx590 Nıtro+ SE 8GB
SSD : WD 120 GB veya ADATA 240 GB 2.5"
Sabit Disk : En ucuz 1TB sabit disk
Kasa : Sharkoon TG4 RGB Mid-Tower
PSU : FSP Hyper K 600W 80+

İnternet siteleri üzerinden alışveriş yapmak bana da daha mantıklı geliyor ancak çok fazla kötü yorum okudum ve kafam cidden çok karışık hala. Sistem bileşenlerini kendim toplayabilirim bir sorun olmaz o konuda bilgiliyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…