Nesfit'le tost yersek ishal olur muyuz?

Yer
Antalya Konyaaltı
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3060 R5 2600X
Arkadaşlar sütlü nesfit yedim ardından birkaç saat sonra tost yedim ve ishal oldum. İshalin sebebi tost ya da başka bir şey olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanmıyorum ama salça ve süt ürünü midene dokunmuş olabilir kakaoyla birleşince

Arkadaşlar sütlü nesfit yedim ardından birkaç saat sonra tost yedim ve ishal oldum. İshalin sebebi tost ya da başka bir şey olabilir mi?
İshal vücudun verdiği tepkidir. Nasıl boğazına kaçan şeyde öksürüyorsan, bağırsaklarda da mikrop ya da onların çoğalırken ürettiği toksik (zehir) maddeye karşı tepki olarak sindirilmeden dışarı atılsın diye ishal yaşarsın.

Bir kez olduysa yediklerinin birinde mikrop (bakteri) üremiş, yani bozulmuş olabilir.

Ek bilgi: Bakteri çoğalması bizim hücrelerimizin oksijen ve şekeri kullanıp, karbondioksit ve üre(idrar) üretmesi gibidir. Onlar da şekeri yer ve geriye kötü kokulu gazla zehir bırakırlar. O yüzden bozulmuş yiyecekler zehirler.

Ama tekrar tekrar her yediğinde yaşıyorsan o zaman süt şekeri laktoza ya da süt proteini kazeine karşı alerji gelişmiş olabilir.

Öyle olursa mecbur laktoz olan sütlerden ve peynirden uzak durursun.
Yoğurtta (ve ayran elbette) yukarıda açıkladığım şeker yeme ve asit üretme işini yararlı bakteriler tarafından yapıldığından içinde şeker kalmamıştır. Yoğurdun mayalanması olan fermantasyon denen işlem sayesinde yemesi güvenli ve sağlıklıdır.
Tabi sağlıklı yoğurt ev/sütçü yoğurdudur. Marketlerde satılan uzun ömürlü yoğurtlar ya da meyveli yoğurtlar değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…