Nespresso kapsüllü kahve makinesi alınır mı?

Makaleler
9
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Meslek
Öğrenci
Konuya geçmeden önce kahve bilgim yok. Hayatımda bir kere bile Starbucks veya türevi bir yerde kahve içmedim. İçtiğim kahveler standart Türk kahveleri ve Nescafe'nin hazır ürünleri.

Bütçem çok çok kısıtlı. Tam otomatik makine alma imkanım yok. En fazla alabileceğim bu tarz kapsüllü makineler. Yani bütçem 2500 TL ve üstüne çıkmama değecek bir şey varsa son 3000 olabilir.

Kapsül fiyatlarına biraz baktım ve gerçekten tuzlu. 4 kişilik bir aileyiz bir akşam herkes içse şu anki fiyatlardan en az 48 TL gibi bir maliyeti var. Onlarca çeşit kahve olması artı ancak dediğim gibi hangi tarzda kahve seviyorum bilmiyorum. Orijinal olmayan kapsüller de en iyi yarı fiyatta ki lezzet konusunda birebir midir bilmiyorum.

Özetle derdimi anlattım fikirlerinize ihtiyacım var.

Kapsül kahveleri denemiş ve tiksinmiştim. Çok kötü tadları var. Filtre kahve makinesi + değirmen alın keyfinize bakın derim.
Hocam bunları deneyebileceğim bir yer var mıdır? Herhangi bir kafede ek bir şey olmadan bu makinlerden sadece kapsül ile içip fikir edinsem iyi olacak. Tadım yapmadığım için her şey afaki kalıyor. Düzgün bir filtre kahve de içmedim veya benim damak tadıma uygun değil burada da tereddütlerim var.

Eğer bu kahve makinesini alıyorsanız tekrar doldurulabilir kapsül ve kahve değişmeni almanız gerek.

Gerçekten hazır kapsül tatları çok kötü oluyor onun yerine kendiniz öğütüp taze öğüttüğünüz kahveyi kapsüle doldurup çekerseniz çok daha lezzetli bir kahve içersiniz. Uğraştırıcı ama lezzetli.

3 seneden beri sürekli kullandığımız espresso makinesi. Fiyatına göre çok iyi işler ortaya çıkarıyor.

Delonghi KG 89 Kahve Öğütücü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe kahve öğütücüsü olarak bunu kullanmaktayız ancak bunun yerine Hario Mini Slim Pro Seramik Kahve Değirmeni Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe bu tip bir el değişrmeni bence daha mantıklı.

Bizim evde sürekli olarak espresso tüketildiğinden dolayı biz genel olarak çekirdek alırız bir kere 2-3 kilo çekirdek kahve alırız ve bu bizi rahat rahat 2-3 götürür ki 300-500₺ arası fiyat öderiz kahveye.

Öğütürüz üç dört bardak kahveye yetecek kadar kahve çıkar bizim ölçeğimizde.

Öğütme paketler çekirdekten pahalı oluyor genelde siz de 2-3 paket alsanız 400-600₺ arası bir fiyat ödersiniz gibi geliyor 2-3 paket için.

Ki kahve zevkim belli değil demişsiniz. Gidip derneklere bakın bazılarında espresso oluyor oradan tadına bakabilirsiniz yoksa kafe. Filtre için bir kafeye gidip oturun deneyin. Hangisi damak tadınıza uygunsa onu alın.

Hocam bunları deneyebileceğim bir yer var mıdır? Herhangi bir kafede ek bir şey olmadan bu makinlerden sadece kapsül ile içip fikir edinsem iyi olacak. Tadım yapmadığım için her şey afaki kalıyor. Düzgün bir filtre kahve de içmedim veya benim damak tadıma uygun değil burada da tereddütlerim var.
Deneme yerleri var mıdır bilmiyorum. Ancak kahve kültürünüz yoksa ve ama kahve içmek de istiyorsanız kapsülden uzak durun. Filtre kahve makinesi + nitelikli çekirdek + değirmen daha doğru adım atmanızı sağlayacaktır. Böylece kapsülün dayatılan aroma/sertliğinden kurtulup damak tadınıza uygun sertlikte ve kalitede kahve içmiş olursunuz.

Deneme yerleri var mıdır bilmiyorum. Ancak kahve kültürünüz yoksa ve ama kahve içmek de istiyorsanız kapsülden uzak durun. Filtre kahve makinesi + nitelikli çekirdek + değirmen daha doğru adım atmanızı sağlayacaktır. Böylece kapsülün dayatılan aroma/sertliğinden kurtulup damak tadınıza uygun sertlikte ve kalitede kahve içmiş olursunuz.
Hocam onlarca çeşit yapma kolaylığını göz önünde bulundurursak ek olarak da süt köpürtücümüz de var diyelim beni kapsüllü daha memnun etmez mi? Ben farklı tatlar denemek ve uğraşmamak da istiyorum açıkçası. Bu Nespresso ve süt köpürtücü ile kafelerdeki menülerde olan sütlü-sütsüz her çeşidi yapabilir mi?

Kapsül kahve makinelerinin ve kapsül kahvenin iyileri de var ama bu bütçedeki ürünlerin büyük kısmı çok basit düzeyde ve kalitesiz olduğu için alınmaz. Dandik kapsül makinesi alacağına iyi bir moka pot ve French press alabilirsin. Elle yapmayla uğraşamam dersen Filtre kahve makinesi iyi bir başlangıç olur. Filtre kahve makinesine alternatif de V60 olur. Kahve yapım çeşitlerinin Hepsinin lezzeti ve damakta bıraktığı aroma farklıdır. Zamanla damak tadın oturacak ve farklı lezzetlere yönelmeye başlayacaksın. Çekirdek için ilk etapta değirmen alman şart değil. Kahve çekirdeği satışı yapan yerlerden ufak kapalı paketlerde öğütülmüş kahve alabilirsin. Öğütülmüş kahve çok hızlı bayatlar ve aromasını kaybeder o sebeple fazla almaman lazım. Marketlerdeki kahveler de birkaç marka hariç hepsi bayattır ve tadı kötüdür.

Kapsül kahve makinelerinin ve kapsül kahvenin iyileri de var ama bu bütçedeki ürünlerin büyük kısmı çok basit düzeyde ve kalitesiz olduğu için alınmaz. Dandik kapsül makinesi alacağına iyi bir moka pot ve French press alabilirsin. Elle yapmayla uğraşamam dersen Filtre kahve makinesi iyi bir başlangıç olur. Filtre kahve makinesine alternatif de V60 olur. Kahve yapım çeşitlerinin Hepsinin lezzeti ve damakta bıraktığı aroma farklıdır. Zamanla damak tadın oturacak ve farklı lezzetlere yönelmeye başlayacaksın. Çekirdek için ilk etapta değirmen alman şart değil. Kahve çekirdeği satışı yapan yerlerden ufak kapalı paketlerde öğütülmüş kahve alabilirsin. Öğütülmüş kahve çok hızlı bayatlar ve aromasını kaybeder o sebeple fazla almaman lazım. Marketlerdeki kahveler de birkaç marka hariç hepsi bayattır ve tadı kötüdür.
Kapsül için iyi olan kahve ve makine öneriniz var mıdır? Diğer dediklerinizi de değerlendireceğim.

Hocam onlarca çeşit yapma kolaylığını göz önünde bulundurursak ek olarak da süt köpürtücümüz de var diyelim beni kapsüllü daha memnun etmez mi? Ben farklı tatlar denemek ve uğraşmamak da istiyorum açıkçası. Bu Nespresso ve süt köpürtücü ile kafelerdeki menülerde olan sütlü-sütsüz her çeşidi yapabilir mi?
Cafelerdeki kahve çeşitlerini içmek istiyorsanız ihtiyacınız olan şey, kapsül kahve makinesi değil; bu ve benzeri makinelerdir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı