".NET Runtime Optimization Server" yüksek işlemci tüketimi

TheOjnan

Hectopat
Daha fazla  
Bugün bilgisayarı açtığımda ".NET Runtime Optimization Server" diye bir şey işlemcinin yarısını tüketiyor ve bilgisayarı deli yavaşlatıyor. Bunun bir çözümü var mı veya bunun açılmasının bir nedeni?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu servis, uygulamaların ve yazılımların daha hızlı açılmasını sağlamakla yükümlü bir servis. Fakat bazen, optimizasyon işlemi olması gerekenden daha uzun sürmekte ve bu sebeple görev yöneticisinde yüksek işlemci kullanımı görmektesiniz.

Yöntem 1:
  1. CMD'yi yönetici olarak çalıştırın.
  2. 64 Bit sistemler için aşağıdaki komutları yazın.
    [CODE title="64 Bit"]cd c:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319
    ngen.exe executequeueditems[/CODE]
  3. 32 Bit sistemler için aşağıdaki komutları yazın.
    [CODE title="32 Bit"]cd c:\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319
    ngen.exe executequeueditems[/CODE]
  4. Bu işlem sonrası görev yöneticisinden sonucu kontrol edin.
Yöntem 2:
  1. dotnet/DrainNGenQueue.wsf at master · microsoft/dotnet bağlantısına gidin.
  2. Aşağıdaki "Raw" butonuna sağ tıklayın ve "Bağlantıyı farklı kaydet"e tıklayın.
  3. Dosyayı çalıştırın. Sistem, bu dosyayı hangi türde çalıştırmanızı sorarsa "Windows Script Host"u seçin.
Yöntem 3:
  1. Windows + R ile çalıştır ekranına girin ve "services.msc" yazarak hizmetler ekranını açın.
  2. NVIDIA Telemetry Container hizmetini bulun.
  3. Hizmete çift tıklayın.
  4. Başlangıç türünün otomatik olduğundan emin olun.
  5. Durdur butonuyla hizmeti durdurun ve tekrar başlatın.
Kaynak: .NET Runtime Optimization Service High CPU usage Fix

Bu işlemler sonrası sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin ve Sosyal'de bildirin.

@AJFA Üçünü de yaptım ama hala bir şey değişmedi. Mouse'u hiç hareket ettirmeden beklettiğimde 3 dakika sonra GPU %100'e dayanıyor ve GPU'nun tamamını .NET Runtime Optimization Server kullanıyor. Son zamanlarda başıma gelen bir şey bu daha önce hiç olmadı bu. Bende işlemciyi değil de ekran kartını kullanıyor nedense. Son zamanlarda internetten çok fazla film, dizi ve oyun indirdim. Bunların içerisindeki bir mining virüsü olabilir mi bu sence? Mouse'u hareket ettirdiğim an uygulama kayboluyor çünkü Görev Yöneticisi'nde ve GPU kullanımı tekrar %1'e dönüyor anında. Virüs gibi sanki.

Konu eski ama bende de yeni başladı hiç yoktu oyun, unity vs derken oldu galiba. Yakın zamanda da servise götüreceğim bilgisayarı. Götürmeden önce ellemesem mi acaba ne yapsam?

Siz düzeltebildiniz mi?

Ben sorunu çözdüm sanırım... Çözümü merak edenler için işte çözüm;
-CMD'yi admin olarak çalıştırın.
-Şu komudu yazın(64 Bit için) => CD :\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319
(+)(32 Bit için) => CD :\Windows\Microsoft.NET\Framework\v4.0.30319
-Ardından şu komudu yazın => ngen.exe executequeueditems

Ben sorunu bu şekilde çözdüm belki işinize yarar.

Konu eski ama bende de yeni başladı hiç yoktu oyun, unity vs derken oldu galiba. Yakın zamanda da servise götüreceğim bilgisayarı. Götürmeden önce ellemesem mi acaba ne yapsam?

Siz düzeltebildiniz mi?
Ben aslında çözmedim, düzeldi. Galiba güncellemeden sonra kendisi güncellemeleri mi tamamlıyormuş ne yapıyormuş onu tam anlayamadım ama iki gün böyle geçti sonra düzeldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…