Netflix için 4K monitör almaya değer mi?

220376

Hectopat
Yüksek kare hızları için 2K monitör almayı planlıyorum ama Netflix 4K'den mahrum kalacağım. Ne yapmamı önerirsiniz? Aklımda 4K 144Hz Curved mümkünse HDR destekli VA ya da IPS panel olabilir monitör istiyorum.

Sistem özelliklerim
Ryzen 5 5600X, Gigabyte RTX 3070 Ti, Kingston Fury Beast 32 GB 3200 MHz X1 RAM, Crucial P3 1 TB M.2 SSD, MSI A520M-A Pro Anakart Power Boost Fury 750+80 Bronze PSU.

Genelde story oyunlar oynarım, belki MOBA ama FPS bana göre değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Değmez.

3070ti 4k da güzel bir fps verir mi şahsen kararsızım, en azından 144fps vermez yüksek ayarlarda. 4K güzel monitör parasına 2K güzel bir monitör al. Arta kalan parayla da TCL'nin tvlerinden alırsın fırsat bulunca. HDMI'dan da görüntü alırsın.

Bütçen bu kadar varsa bence git 2k Güzel monitör al 10k'ya. Üstüne de 4K TV al. Ayrıca Netflix'in bitrate kalitesi de güzel değil bilginize. 4K televizyonu netflix için düşünüyorsanız değmez bence.

O değil de ben bu sistemi 21 bine topladım ilginçdir ki monitör de o fiyatta.

Ultrawide alabilirsin. Ama hatırlatayım 3070 Ti için bırak 4K'yı 2K bile önermiyoruz.

O değil de ben bu sistemi 21 bine topladım ilginçdir ki monitör de o fiyatta.
Arkadaşın dediği gibi netflix'in bitrate'i zaten iyi değil. ayrıca qhd monitörlere niyeyse fhd görüntü veriyor görüntü iyice bulanık oluyor. ben en sonunda fhd monitör alarak kurtuldum bu problemden. hem fhd görüntüler doğal çözünürlüğünde olduğu için fhd monitörde daha iyi gözüküyor. hem de oyunlarda vs çözünürlüğü yükselterek fhd'de aldığımdan çok daha iyi görüntüler alabiliyorum.

edit: qhd'nin en büyük avantajı standart ölçeklemesinde çok daha fazla masaüstü alanı vermesi bana göre. buna ihtiyacın yoksa fhd de düşünebilirsin.

Teşekkürler. Bende şuan da Asus 21.5 inç 75hz monitör var aslında 27 inç 240 Hz alsam bayağı bir fark olur diye düşünüyorum.

Teşekkürler. Bende şuan da Asus 21.5 inç 75hz monitör var aslında 27 inç 240 Hz alsam bayağı bir fark olur diye düşünüyorum.
kesinlikle olur hocam. ama yine de çok kişisel bi konu ne istediğinize bağlı sonuçta. 27" 4k oled-miniled monitörler yaygınlaşsa da monitör dünyası da tv-telefon görüntü kalitesine gelse diye bekliyorum ben mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…