Netflix tarzı bir platform nasıl kurulur?

• Konuyu başlatan szep
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 28
  • Görüntüleme 5.564

szep

Hectopat
Merhaba. Netflix gibi bir platform kurmak istiyorum bütçe olayı hiç önemli değil. Nasıl kuracağım? Filmlerin lisansını almak gerekiyormuş sanırım. Nasıl alacağım kime yazacağım kiminle görüşeceğim. Ne kadar bunların fiyatları?

Hocam burada sorduğunuza göre hiç bilginiz yok önce araştırma yapsanız çok güzel olur. Zaten burada soruyorsanız yapamayacağınız da bellidir. Hiç uğraşmayın
Ne alaka hocam. Araştırma yapmaya çalıştkm bir şey bulamadım. Tek kişilik bir şey olmayacak zaten bilgili arkadaşlarımın yanında cahil kalmamak için sordum.

Önce web sitesi oluşturman lazım eğer kodlamayı bilmiyorsanız freelencer bir yazılımcı için iş ilanı vereceksiniz işi düzgün yapan birini bulacaksınız. Daha sonra film/dizi yapımcılarına e-posta atarak dikkatlerini çekeceksin ki lisansını alasın. Öyle ucuz şeyler de değil bunlar filmden filme değişir ama düzgün bir site için milyon dolarları gözden çıkartmanız gerekir diye düşünüyorum.

Önce web sitesi oluşturman lazım eğer kodlamayı bilmiyorsanız freelencer bir yazılımcı için iş ilanı vereceksiniz işi düzgün yapan birini bulacaksınız. Daha sonra film/dizi yapımcılarına e-posta atarak dikkatlerini çekeceksin ki lisansını alasın. Öyle ucuz şeyler de değil bunlar filmden filme değişir ama düzgün bir site için milyon dolarları gözden çıkartmanız gerekir diye düşünüyorum.
Teşekkürler.

Eğer çevren yoksa öyle tak diye girilecek bir iş değil yani. Ancak korsan sitelere rakip olursun lisans falan almadan eğer şikayet gelirse de kaldırırsın.

Bunun bir de hukuksal boyutu var tabii korsan bir site açarsanız muhtemelen bol bol dava yersiniz. Diyelim ki site kuracak paranız var bu durumda da kendi özel içeriklerinizi çıkartmazsanız Netflix original veya Amazon original gibi kimsenin sizden abonelik alması için bir sebep olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı