NetGSM mağduriyeti

Yer
Hatay, Antakya
İyi akşamlar, geçen hafta annemin ve babamın hatlarını netgsm denenlere taşıdım. Sözde ayın 5'inde açılacaktı eski hatları kapandı ama yeni hatları açılmadı, 3 gündür geçiş tamamlanmadı. Hizmet veren sağlayıcı baz istasyonlarına izin vermiyormuş yeni açıkladılar, 3 gündür teknik sebeple açılmıyor deyip oyaladılar. Bir de 250₺ para verdik hatlara şimdi diyorlar başka operatöre geçin, dalga geçer gibi.
Bununla ilgili bir başlık açılmamıştı ama geçmeyi düşünen arkadaşlar için yazayım dedim sakın geçmeyin. 3 gündür annemle babama ulaşamıyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun can sıkıcı bir durum. Ben hattı doğrudan onlardan aldım problemsiz kullanıyoruz.

Bu hücresel olaylarında operatörler birbirlerinin baz istasyonunu kullanıyor ve kapsama alanı arttırıyorlar. Arkadaşın bulunduğu bölgede baz istasyonları kendi operatörleri tarafından aşırı yüklü demek ki telefon çekmiyor. Büyük talihsizlik. Ben netcell kullanıyorum ama açıkçası en başından beri güvenipte ilk hat olarak değil acil durum veya kafa dinleme telefonu olarak kullanıyorum. Ancak gittiğim yerlerde hatta uzun yolda bile çekim sorunu yaşamadım.

Bu hücresel olaylarında operatörler birbirlerinin baz istasyonunu kullanıyor ve kapsama alanı arttırıyorlar. Arkadaşın bulunduğu bölgede baz istasyonları kendi operatörleri tarafından aşırı yüklü demek ki telefon çekmiyor. Büyük talihsizlik. Ben netcell kullanıyorum ama açıkçası en başından beri güvenipte ilk hat olarak değil acil durum veya kafa dinleme telefonu olarak kullanıyorum. Ancak gittiğim yerlerde hatta uzun yolda bile çekim sorunu yaşamadım.
Şu anda Netgsm, Turkcell baz istasyonlarından şebeke alamıyor. Turkcell Btk nın kararını umursamadan hareket ediyor. Netgsm'in bu konuda yapabileceği bir şey yok. 3 lü çeteye bolca para dökmeye devam.

05.11.2024 sonrasında taşınan hatlar taşınıyor. Eski hat kapanıyor yeni hatta turkcell tarafından sinyal verilmiyor. Türkcell btk kararini çiğneyip sinyal alımını engelliyor. Netleşene kadar numara taşınmasını tavsiye etmiyorum.
Evet arkadaşın söylediği gibi bir durum varmış. İlk hattımı 2 hafta önce taşıdım ve sorunsuz kullanıyorum. Ancak bugün 2. hattımı taşıyacaktım ve böyle bir bilgi verdiler.

05.11.2024 sonrasında taşınan hatlar taşınıyor. Eski hat kapanıyor yeni hatta Turkcell tarafından sinyal verilmiyor. Turkcell BTK kararini çiğneyip sinyal alımını engelliyor. Netleşene kadar numara taşınmasını tavsiye etmiyorum.

Hocam bunu detaylı okuyabileceğim bir yer var mı acaba?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı