Netler nasıl artar?

IperN

Hectopat
Sayısalım. Şu anki durumum vahim. Keza TYT denemelerinde 45 netim falan çıkıyor. AYT desen hiç girmedim ama kötü olduğundan eminim.

Denemede 60 bin civarı yapıp özel girmek istiyorum. Keza oturup 6-7 saat ders çalışabiliyorum, ki çalışıyorum şu aralar sık sık, o tarz konularda sıkıntım yok. Ancak ben verimli çalıştığımı düşünmüyorum. Ne yapacağım? Yardım edin.

Sayısalım. Şu anki durumum vahim. Keza TYT denemelerinde 45 netim falan çıkıyor. AYT desen hiç girmedim ama kötü olduğundan eminim.

Denemede 60 bin civarı yapıp özel girmek istiyorum. Keza oturup 6-7 saat ders çalışabiliyorum, ki çalışıyorum şu aralar sık sık, o tarz konularda sıkıntım yok. Ancak ben verimli çalıştığımı düşünmüyorum. Ne yapacağım? Yardım edin.

Yavaş yavaş artacak 12. sınıf mısın?

Konu öğreneceksin ve çalışacaksın başka yolu yok. TYT 45 net çok kötü bir sonuç 12. sınıfa geçtiysen işin zor çok sıkı çalışman lazım.

Hocam ben şu an 11. sınıfa olarak önemli olan plan yapmanız önce kendinize 2 aylık bir plan çıkarın 9-10 sınıf tekrarı için sonra okula veya dershaneye gidiyorsanız oradaki konuları aşırı dikkatli dinleyin eğer tabanınız hiç yoksa bile TYT AYT zamanı gelene kadar tamamlarsınız çok rahat bizim okulda geçen yıl 480 490 alan kişiler bile bu yıl ilk TYT'de 390 380 aldı şu an kaçıncı sınıfsınız veya mezun musunuz bilmiyorum ama plan çıkarın kendinize ve benim yapmakta zorlandığım şeyi yapıp sosyal medyadır her şeyinizi silin TYT AYT zamanına kadar asosyalliğin dibine vurun ama sınavda aldığınız puanı gördükten sonra zaten bir önemi kalmayacak başarılar dilerim.

Konu öğreneceksin ve çalışacaksın başka yolu yok. TYT 45 net çok kötü bir sonuç 12. sınıfa geçtiysen işin zor çok sıkı çalışman lazım.
Kime göre neye göre? Arkadaş hiç bir şey belirtmemiş. Muhtemelen 12. sınıfın başında ve 9-10 konuları sıfır. Öyle en az 10 bin gibi bir beklentisi de yok ayrıca. Hele bir de girdiği sınav Apotemi falansa iyi bile bu netler TYT'ye yeni başlayan için.

Kime göre neye göre? Arkadaş hiç bir şey belirtmemiş. Muhtemelen 12. sınıfın başında ve 9-10 konuları sıfır. Öyle en az 10 bin gibi bir beklentisi de yok ayrıca. Hele bir de girdiği sınav Apotemi falansa iyi bile bu netler TYT'ye yeni başlayan için.
Akla ve mantığa göre? TYT dediğin konuları arkadaşın bitirmesi gerekiyordu şimdiye kadar ve geride. 12. sınıfın başında biri 9-10 konularını bilmiyorsa niye pollyannacılık yapalım? TYT dediğin sınavda sadece el ile sayıp matematik yaparak, basit mantık kurarak yapabileceğin netler bunlar.
Durum TYT yeni başlayan biri için nasıl olduğu değil, arkadaş muhtemelen 12. sınıf olarak 45 net yaptığı için kötü zaten.

Netler, özellikle TYT netlerinin artması oldukça zaman alan bir durum o yüzden canınızı sıkmayın. Ben kendimi örnek verirsem 11'in sonu - 12'nin başında 50 civarı yapıyordum. Son haftalarda 90-95 oldu. 2023 YKS'de de 92 yaptım. Bol bol paragraf ve problem çözün. Bu ikisi çok önemli. Matematiğin yarısı problem nerdeyse, aynı şey paragraf ve Türkçe için de geçerli. Fen bilimleri için konuları azar azar testle pekiştirdikten sonra deneme ağırlıklı ilerlemeniz iyi olacaktır. Sosyal için, coğrafyada haritaları iyice öğrenin, 2 soru falan çıkıyor ortalama. Diğer coğrafya konularını sınava az kala kısaca çalışabilirsiniz ben öyle yapmıştım. Ayrıca AYT'ye ağırlık verin. Sizi yukarılara taşıyacak sınav AYT'dir. Hem %60 etkiliyor hem de daha bilgi odaklı olduğu için emeğinizin karşılığını daha rahat görebiliyorsunuz. Denemeleri ihmal etmeyin, kendinize bir çözüm sırası bulun ve buna alışın, sık sık değiştirmeyin. Branş denemelerini öneririm.

@atakanatlgn

Yavaş yavaş artacak 12. sınıf mısın?

Söylemeyi unuttum evet 12. sınıfım.

En son 43 net çaptan yaptım.

Vallahi konu olarak fizik ve kimyanın TYT de yarısı bitti diyebilirim. Keza fiziğim ve kimyam 9. sınıf bazında iyidir dershane sadece 9 kısıtlı sınavlarda ikisinden de 14 soru varsa 11 doğrum genelde çıkıyor. Ancak Türkçe mesela edatdır falandır bunların bilgisi hiç yok bende.

Son düzenleme:
@atakanatlgn

Söylemeyi unuttum evet 12. sınıfım.

En son 43 net çaptan yaptım.

Vallahi konu olarak fizik ve kimyanın TYT de yarısı bitti diyebilirim. Keza fiziğim ve kimyam 9. sınıf bazında iyidir dershane sadece 9 kısıtlı sınavlarda ikisinden de 14 soru varsa 11 doğrum genelde çıkıyor. Ancak Türkçe mesela edatdır falandır bunların bilgisi hiç yok bende.

Senin netlerini Türkçe ve matematik arttıracak bol bol paragraf ve problem çöz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı