Netler ne kadar artar?

termoss

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, bir ay sonraki YKS sınavına gireceğim ve kesinlikle mezuna kalma gibi bir imkânım yok.

Mevcut netlerim şu şekilde:

TYT
Türkçe: 30-35
Sosyal: 15-20
Matematik: 20-25
Fen: 5-10

AYT (Eşit Ağırlık)
Edebiyat: 20-24
Tarih: 10
Coğrafya: 6
Matematik: 15-20

Bu netler, son bir ayda en fazla ne kadar artar? Ve bu netlerle eşit ağırlıkta (sözelde de işsizlik sıkıntısı olmayan bölümlere açığım, eğer varsa) yapılabilecek en iyi şey nedir?

Merhaba, bir ay sonraki YKS sınavına gireceğim ve kesinlikle mezuna kalma gibi bir imkânım yok.

TYT

AYT (Eşit Ağırlık)
Tarih: 10

Bu netler, son bir ayda en fazla ne kadar artar? Ve bu netlerle eşit ağırlıkta (sözelde de işsizlik sıkıntısı olmayan bölümlere açığım, eğer varsa) yapılabilecek en iyi şey nedir?
TYT ve AYT netlerinin özellikle sözel kısımları aşırı iyiler. Burada sana önerim TYT ve AYT Matematiğe biraz daha yoğunlaşman olur. Özellikle AYT Matematikte halen daha çok güzel net artışları yaşayabilirsin. TYT Matematiği zaten 20-25 bandına sabitlemişsin. Burada ana olayın AYT Matematiği 20'nin üstüne hatta 25 net ve üstüne çıkarmak olmalı.

Son düzenleme:
hocam merak ettim hangi bölümü ve üniversiteyi istiyorsunuz?
Bu netlerle çok iyi bir üniversite gelmeyeceğini biliyorum. Kafam sınavlara çok basmıyor, o yüzden sene başından beri kötü üniversitelerdeki hukuk fakültelerine bakıyorum. Şu anda aklımda RTE Hukuk, Binali Yıldırım Hukuk, İnönü Hukuk ve Dicle Hukuk var. Ancak bu şehirler çok fazla öğrenci şehri değil. Eğer gelişmiş şehirlerde puanı düşük olup iyi bölümler varsa, onları da düşünürüm.

Bu netlerle çok iyi bir üniversite gelmeyeceğini biliyorum. Kafam sınavlara çok basmıyor, o yüzden sene başından beri kötü üniversitelerdeki hukuk fakültelerine bakıyorum. Şu anda aklımda RTE Hukuk, Binali Yıldırım Hukuk, İnönü Hukuk ve Dicle Hukuk var. Ancak bu şehirler çok fazla öğrenci şehri değil. Eğer gelişmiş şehirlerde puanı düşük olup iyi bölümler varsa, onları da düşünürüm.
Hocam bu netlerle güzel üniversite gelir ki. OBP niz kaç?

Netlerin gayet iyi sadece AYT Matematiği 20'nin üstüne çıkarırsan eğer her türlü güzel bir sıralama yaparsın eşit ağırlıkta.
Hocam, hangi üniversitenin hangi bölümüne kaç netle girildiğine YÖK Atlas'tan bakıyoruz, değil mi? Mesela istediğim bölüm İnönü Hukuk. En son giren kişiye bakıp puan hesaplama sitelerinde onunla aynı netleri yapıyorum. Ondan daha yüksek OBP'm olmasına rağmen, sistem beni 60 bin sıralamadan daha kötü sıralamalara atıyor. YÖK Atlas’taki son girenin netlerinden bir net dahi fazla yapsam, o üniversiteye girebilir miyim?

Hocam, hangi üniversitenin hangi bölümüne kaç netle girildiğine YÖK Atlas'tan bakıyoruz, değil mi? Mesela istediğim bölüm İnönü Hukuk. En son giren kişiye bakıp puan hesaplama sitelerinde onunla aynı netleri yapıyorum. Ondan daha yüksek OBP'm olmasına rağmen, sistem beni 60 bin sıralamadan daha kötü sıralamalara atıyor. YÖK Atlas'taki son girenin netlerinden bir net dahi fazla yapsam, o üniversiteye girebilir miyim?

Sıralamalar her sene değişir. Bu da sınavın zorluğuna göre değişir. Kontenjan zaten bellidir. En yüksek netten en düşük nete kadar sıralanır. Mesela 60 kontenjan var. 90 kişi tercih listesine yazdı. En yüksek yapandan en düşüğe yapan ilk 60 kişi yerleştirilir(OBP ve geçen sene üniversiteye yerleşmiş mi diye de bakılır). Yani o bölüme en son yerleşen kişinin puanı ve sıralaması YÖK Atlas'ta yazar. Geçen sene en son 60 bin sıralama ile girildi ise bu sene sıralama öne de çekebilir geriye de atabilir.

TYT

AYT (eşit ağırlık)
Tarih: 10.

YKS AYT Puan Hesaplama 2025 - HESAPLAMA.NET bu siteye netlerinizi girerek ortalama bir sıralama hesabı yapabilirsin netlerin de gayet iyi bu arada . AYT mat yükseltirsen çok daha iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı