Netlerde kalan zamanda nasıl bir artış gözlenir?

metin2oynuyorum

Hectopat
Makaleler
3
Ben bir tahmin veremediğim için foruma sormak istedim. Kuzenimin netlerini aşağıda vereceğim, kendisi tek TYT girecek ve eksik olan konularını da belirteceğim. Bu kalan 75 günde hedeflediği nete ulaşır mı? Bu süreçten sonrasını nasıl götürsün?
  • Türkçe: 29.75
  • Sosyal: 15.25
  • Matematik: 4.75
  • FKB: 3.50
Ortalama 50 53 net arası yapıyor.
  • FKB garanti konuları işleyip testleri çözüp branşlara geçecek, ortalama kaç günde biter?
  • Matematiği hala devam ediyor, basit eşitsizlikler konusundaymış şu an, 12 konudan sonra problemleri de bitirip kapatacak. (PKOB, fonksiyon girmeyecek.)
Kalan 75 günde tamamen 0 olan arkadaşlar yetişir mi diye düşünüyor, bunların arasında yazdığım kadar eksiği olan kuzenim de.
Kalan zamanda kuzenim için zorlu bir zaman mı yoksa yetiştirilebilecek bir kıvamda mı?
Hedef net : 60-70 arası.

Adam akıllı çalışsın 90 neti de görür. Matematik 20 Nete kadar yolu var biraz problem çözse ilk 12 konuyu iyi oturtsa yeter. Fen 2 ayda rahat şekilde biter düzenli not tekrarlarıyla. Bazı umut katili dalkavuklar yetişmez etmez falan derse mesajına bakma bile çalışırsa zor değil, burda sayısal ilk bine hazırlamıyoruz kimseyi.

TYT tamamen verilen emeğe bakıyor. Paragraftan sadece 20-25 soru çıkıyor her sene. aşağı yukarı 10 dil bilgisi çıkıyor. Biraz emek verirse türkçede 35 netleri görür.

Fizik içinse konuları zor değil. Sadece gerçekten anlayarak çalışması gerekiyor. Onun dışında fiziği 75 günde rahatça bitirebilir. Soru kaçırmayacak seviyeye gelinebilir.

Biyoloji, kimya bir şey diyemem bende daha çalışmadım.

Öncelikle yazılarınız için teşekkür ederim. Yani kalan zamanda çok rahatlıkla yetişir ama çalışması lazım ı anlıyorum.
Biyoloji ve kimyayı önce bitirip matematik ile Fiziği paralel götürecek, sizce nasıl yapsın?

Fkb olarak çalışacağı konuları buraya ekliyorum.
Biyoloji :
1- canlı
2 - Hücre
3. Mitoz mayoz eseyli eseysiz üreme
4. Kalıtım
5. Eko sistem

Kimya :
1. Kimya ilk konu
2. Atom
3. Periyodik cetvel
4. Maddenin halleri
5. Karışımlar

Fizik :
1. Fiziğin ilk konusu
2. Madde, hareket kuvvet
3. Enerji isi sicaklik
4. Basınç kaldırma
5. Dalgalar optik (sadece bakacak çok zorsa girmeyecek)

@217854
@370423
@closed.selim

Son düzenleme:
Biyolojide notları bol bol tekrar ederek çalışsın, kimyada her konudan sonra soru çözsün. Bu iki dersi böyle halleder.
Fizikte kimya gibi konu sonrası soru ile çalışsın fizikte optiğe ayıracağı vakitte matematikten soru kovalasa daha iyi olur. Optik TYT'ye göre bir tık uzun. Ona çalışacak vakitte farklı derslerden daha kolay net çıkartabilir. Fen dersleri konu bazında bittiği zaman soru bankalarıyla kafa yormak yerine TYT Fen denemelerine başlasın, çalıştığı yerlerden hata yapmayacak düzeye gelsin.
Matematikte konuyu bitirip ardından kolay orta denebilecek bir kaynaktan soru çözsün. Sonrasında orta seviye bir deneme alsın çözsün. Böylece matematikte 20 25i zorlayabilir. Matematikte mutlaka deneme çözsün, hem hız kazandırıyor. Hem de soru tarzlarına alıştırdığı için çözdükçe kolay gelmeye başlıyor.

Türkçen fena değil sosyalin iyi, feni artık arttıramazsın. Ama matematiğe abanırsan 10 netin üzerine rahatça çıkarsın. TYT arttırmak istiyorsan kalan zamanda full matematiğe oyna 60 üzeri garanti olur.

O zaman hocam ona ileteceğim mesajda, biyolojiyi aldığı notlar ile rutin tekrarlar ile devam ettirsin + soru çözsün oturtsun, kimyayı da konuyu işledikten sonra sorusunu çözüp konuları bitirsin.
Fiziğe gelecek olursak onda da optik hariç konuları halledip testi çözsün.
Fizik bitene kadar biyoloji ile kimya için branş çözsün.

Hocam matematik ile fiziği beraber götüreceğim diyor, 5 gün içinde biyoloji ve kimyanın bu kolay net kapan konularını bitiririm diyor öyle mantıklı olur mu?

@370423

Kimyada ilk 3-4 konu sözel zaten. Onları müfredat sıralamasına göre yapabilir. Fizikte dediğiniz sıralama iyidir. Biyoloji kısmına yada ben de bakmadığım için bir şey diyemiyorum. Ek olarak paragraf bolca çalışsın. Paragraf gibi herhangi bir konu çalışmasına gerek olmayan sorulardan net kaçırmasın.

Hocam peki ilettiğim mesajda bir sorun var mı böyle çalışsın o zaman
@closed.selim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…