Netmaster CBW-383ZN Modeme Tenda V12 AC1200 Modemi Router Olarak Bağlama

Gözlerime Bak

Hectopat
Daha fazla  
2016 yılından beri Türksat internet kullanıyorum. Türksat interneti bağlarken başlıktaki Netmaster CBW-383ZN modemi takmıştı. Kablosuz çok kastığı için evde bulunan Tenda V12 AC1200 modemi kabloyla bağlayıp router olarak kullanmaya karar verdim ancak ne yaptıysam interneti bridge mod ile CBW-383ZN modemden alıp Tenda modeme aktarıp kullanamadım. Linkteki Technopat sitesindeki ayarları tıpatıp yaptım yine de olmadı. Denediğim ayarlar

Ayrıca bridge moda aldığım an CBW-383ZN modemin arayüzüne bir daha giremiyorum. Elimde 2 Ethernet kablom var ve maalesef ikisi de CAT 5.

Son olarak MAC klonlama ile ilgili yazılar okudum Technopat ve diğer sitelerden ancak nereden yapıldığını bulamadım. Belki de MAC klonlama mevzusu yüzünden internet gelmiyor. Özetle, kabloyla CBW-383ZN modemden Tenda modeme interneti aktarıp Tenda modemden internet kullanabilmek için hangi ayarları yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

CBW-x modemleri bridge modunda kullanırken mac klonlamanıza gerek yok diye biliyorum.

Netmaster modeminizin 1 numaralı portunu Tenda modeminizin 4 numaralı portuna bağlayın.

Daha sonra Tenda modeminizin arayüzüne girip kurulumda;
"Link Mode" seçeneğini WAN yapın.
"Connection Type" seçeneğini de DHCP/DHCPv4 yapın.

Elimde Tenda marka modem olmadığından arayüzünü pek bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…