Öncelikle merhaba, benim Netmaster'ın wu-150 model bir wifi adaptörüm var. Bunu Hp marka laptopa takdığımda ilk başta algılıyor, sonra geri çıkma sesi geliyor yani devre dışı kalıyor. Bu olay sonrasında ise taktığım usb portları çalışmamaya başlıyor. Ben kısa devre düşünüyorum ama kabloda hiçbir sıkıntı yok. Acaba bunun nedeni nedir ? Ve nasıl çözebilirim? Teşekkürler.
Kullandığın portlara normalde wifi adap. takmadan önce USB bellek taktığında aynı sorun olmuyor mu?
Olmuyorsa kablo ya da kablonun adap. giren yuvasında belki sıkıntı vardır.
Hem laptop portları sağlam hem kablo sağlam hem de driverlar sorunsuz ise çürük elma adaptör oluyor.
Başka makinada da dene, tekrarlarsa iadeyi değerlendir şayet yeni aldıysan.
Makinadaki orijinal wifi kartını disable yapmış mıydın?
O zaman driver üzerinden git, sistemine uygun driverları donanım kimliği ile bulmaya çalış.
Bulamazsan kendi orijinal driverı hangi işletim sistemine ait ise onu kurup dilersen makinada arıza var mı sorusunu eleyebilirsin ama ilk seçenek çok daha kolay.
Yukarıda kendimce yorumlarımı yaptım, ekleyecek birşey kalmadı.
Başka makinada da çalışmıyor olması adaptörü ya da senin kurulum şeklini sorgulatıyor.
Takınca bir an çalışması sonra durması ya da ışığının yanması adaptörün sağlam olduğunu göstermez ama sen bilirsin.
Kolay gelsin.