Netmaster WU-150 Wifi adaptör takıldıktan sonra usb portlarının çalışmaması

Levent Yıldız

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, benim Netmaster'ın wu-150 model bir wifi adaptörüm var. Bunu Hp marka laptopa takdığımda ilk başta algılıyor, sonra geri çıkma sesi geliyor yani devre dışı kalıyor. Bu olay sonrasında ise taktığım usb portları çalışmamaya başlıyor. Ben kısa devre düşünüyorum ama kabloda hiçbir sıkıntı yok. Acaba bunun nedeni nedir ? Ve nasıl çözebilirim? Teşekkürler.

@SypeR @YKTYN @MF @Recep Baltaş @Ali Güngör

Öyle de denedim fakat olmuyor sorun aslında çalışmaması değil USB portlarının takıldıktan sonra çalışmaması?

Driverlar bence sorunsuz değil bu arada uyumluluk giderici ile çalıştırdım.

O zaman driver üzerinden git, sistemine uygun driverları donanım kimliği ile bulmaya çalış.
Bulamazsan kendi orijinal driverı hangi işletim sistemine ait ise onu kurup dilersen makinada arıza var mı sorusunu eleyebilirsin ama ilk seçenek çok daha kolay.

Donanım Kimliği ile sürücüleri bulun

Bu sefer bağladım aygıt çalışıyor ama çekmiyor, normal laptop dahili wifi aygıtının 2-3 diş çektiği yerde bunun çekmemesi imkansız.

Not: Bozulmuş ihtimalide yok çünkü mavi ışığı var üzerinde çektiğini gösteren ve yanıyor.

Yukarıda kendimce yorumlarımı yaptım, ekleyecek birşey kalmadı.
Başka makinada da çalışmıyor olması adaptörü ya da senin kurulum şeklini sorgulatıyor.
Takınca bir an çalışması sonra durması ya da ışığının yanması adaptörün sağlam olduğunu göstermez ama sen bilirsin.
Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00