Adil kullanım kotası kalktı buna cevaben servis sağlayıcıları sınırlı paketlerini yüksek hızda ve ucuza satmaya çalışıyor. Örneğin Turkcell superonline 250GB kotalı - sınırlı (yani bu kotayı aşarsan internetin duruyor) 100MBit hızında tarifeler satıyor. Bu tarifelerde gene 00:00-06:00 arası kotadan yememekte (bende en azından o şekilde)
Adil kullanım kotası kalktı buna cevaben servis sağlayıcıları sınırlı paketlerini yüksek hızda ve ucuza satmaya çalışıyor. Örneğin Turkcell superonline 250GB kotalı - sınırlı (yani bu kotayı aşarsan internetin duruyor) 100MBit hızında tarifeler satıyor. Bu tarifelerde gene 00:00-06:00 arası kotadan yememekte (bende en azından o şekilde)
Ben denedim 00:00-06:00 arasında kotamdan düşmüyor. Ancak bu bilgi, tarife bilgilerinde yazmamakta. Turkcell'i aradım onlar da "güle güle kullanın" dediler. Ben de takılıyorum. Aylı olarak 10TL daha verirsem limitsiz 50Mbit alabileceğimi söylemişlerdi. Şimdilik aylık 250GB evimde yetiyor. Oyun vs indirmem gerektiğinde 00:00 sonrasında yapıyorum.
Eğer TV uygulaması ile Netflix kulalnıyorsanız, çözünürlük ayarı yapamazsınız ve muhtemelen 4K video izlersiniz. Yani izlediğiniz video süresine bağlı ama bana yetmiyor mesela.