Konu olarak açmaya çalışmıştım ancak hiçbir karşı bilgi verilmeden silindi bu yüzden buradan da yazmak istiyorum.
Netspeed duyurularını incelemenizi öneririm. burada siber saldırının detayları verilmekt.
Kısaca özetleyecek olursak saldırının Türkiye'den çıkan neredeyse hepsi TTNET'e bağlı internet noktalarından çıkıyor. Yani olası rekabet karşıtı bir siber saldırı mevcut. Türkiye içerisinden neredeyse tamamının TTNET'e bağlı bağlantılardan çıkması bir tesadüf olamaz. Bant kısıtlama olayı da saldırıları engellemek için yapılıyor. Ping testi yaparsanız yaptıkları açıklamalarla eşleşen serverlere ping atamadığınızı görüyordunuz.
Bu konuda şahsen CİMER'e alttaki şikayeti ulaştırma ve altyapı bakanlığı'na gönderdim. Aynısı veya benzerini sizler tarafından da göndermeye davet ediyorum. Bu tür bir tekelleşmeye dur denilmesi gerekiyor ve bu toplu bir şekilde şikayet olursa ancak mümkün olabilir. Bu konuda size karşı bir yaptırım söz konusu olamaz, zaten siz suçlama yapmıyor Netspeed'in verilerine dayanarak varsayımda bulunuyor ve denetim talebinde bulunuyorsunuz.