Netspeed En Fazla Kaç Mbps Hız Alırım?

Çoğu internet sitesinde altyapımı sorgulattığım zaman 75-80 Mbps civarı hız alabileceğim yazıyor. Netspeed'in kendisine sorgulattığımda en fazla 50 Mbps alabileceğimi söylediler. Ben 75 Mbps paketini seçersem sorun yaşar mıyım? Bundan 2 yıl önce Türk Telekom'a geçerken bayide çalışan kişi 75 Mbps alabileceğimi ama sık sık kopmalar yaşayabileceğimi söylediği için 50 Mbps'e geçmiştim.

Maksimum hız bağlantı olunca belli olur demiş. 50'lik paket al. Belli olsun. Yükselt ya da kal.
Arada fiyat farkı da var. 50 Mbps 89 lira, 75 Mbps 84 lira. Netspeed'in şubesi falan olmadığı için sonra paket değişiminde sıkıntı yaşarım diye düşündüm. Türknet'in sitesinden sorgulattığım zamanda 75 Mbps alabileceğimi söylüyor.

Aynı şey benim için de geçerliydi hocam. 75 destekliyordu fakat kopmalar yaşıyordum sürekli. Hatta bir aralar hiç giremiyordum o derece. Arayıp konuştum hat değerleriniz zayıfladı dediler. Sebebi ise binadaki internet kablolarının çok eski olması. Bu nedenle de 50 Mpbs'e indirttim ve sorunsuz kullanıyorum.

Yardımcı olduğun için teşekkür ederim. Bende şansımı 75 Mbps ile deneyim eğer olmazsa 50 Mbps'den devam ederim artık.

İstersen 100mbitlik paketi al. Modem zaten SNR sınırını ayarlayıp hızı düşürüyor. Mesela şuan Turknet 100Mbit paketi kullanıyorum modeme 100Mbit geliyor ama SNR düşük olduğu için kendi 80 mbite SNR yükselince de otomatik 90 Mbite sabitliyor. Asus modemin var ise SNR'de manuel olarak ayarlayabilirsin 4Db'ye kadar düşürüp 95 Mbit alabiliyorum örneğin. İstediğin paketi al yani modem zaten SNR sabitleyecek.

Benim de şöyle bir problemim var. TTnet 24mbps kullanıyordum. Netspeed 75 mbps'lik tarifeye geçiş yaptım. Fakat aldığım hız 30-35 mpbs arası. Müşteri hizmetleri ankastreden 39 mbps çıkış gözüküyor diyor. Kablolar eskidir deyip elektrikçiye yaptırın diyor. Modem ttnet'in verdiği tplink-w9970v3. TTnette 24 mbps hızda 22 civarı alabiliyordum. Acaba sallıyorlar mı ? Zaten ucuz diye netspeed'e geçiş yaptık, bir de boşuna elektrikçiye para vermeyelim. (Hattım 85 mbps'i destekliyor)

@enessancak ankastreden kasıtları bina içindeki ankastre ise iç tesisatı kast etmişlerdir. Ankastreye ulaşan hız zaten 39 Mbps, sizin kullandığınız ise 30-35 arasıymış, bence 35 Mbps'lik bir tarife bütçenize daha uygun olur.

İkinici bir durum ise saha dolabı ile ankastre arası 39 Mbps çıkıyor ise o zaman sorumluluk TT'ye aittir, zira firmalar TT üzerinden VAE sistemi ile satış yapıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…