Netspeed hız artışı normal mi?

• Konuyu başlatan prex
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 850
Daha fazla  
Arkadaşlar dün bilgisayarıma format attım ve AtlasOS'a geçtim ve haliyle oyunlarım silindi. Yarım saat önce Steam hesabıma girip Hearts Of Iron 4'ü yüklemeye başladım ve gördüklerime çok şaşırdım. Benim altyapım 71 MBPS indirme destekliyor ve ben Netspeed kullanıyorum. Bana verdikleri hız 75 MBPS download ve 7 MBPS upload idi fakat indirme yaparken saniyede 11,5 MB indirdiğini gördüm. Hemen hız testi yaptım ve internetimin hızlandığını gördüm. Genel bir artış mı oldu?

1681224413207.png

Arkadaşlar dün bilgisayarıma format attım ve AtlasOS'a geçtim ve haliyle oyunlarım silindi. Yarım saat önce Steam hesabıma girip Hearts of Iron 4'ü yüklemeye başladım ve gördüklerime çok şaşırdım. Benim altyapım 71 Mbps indirme destekliyor ve ben Netspeed kullanıyorum. Bana verdikleri hız 75 Mbps download ve 7 Mbps upload idi fakat indirme yaparken saniyede 11,5 MB indirdiğini gördüm. Hemen hız testi yaptım ve internetimin hızlandığını gördüm. Genel bir artış mı oldu?

Eki Görüntüle 1736238

VDSL 50 kullanıyorum hız değişmedi.

Bende Netspeed kullanıyorum. Benim de altyapım maksimum 67mbps hızı destekliyor ancak ben güncel olarak 80 alıyorum. Hangi paketi kullanıyorsunuz?

Arkadaşlar dün bilgisayarıma format attım ve AtlasOS'a geçtim ve haliyle oyunlarım silindi. Yarım saat önce Steam hesabıma girip Hearts of Iron 4'ü yüklemeye başladım ve gördüklerime çok şaşırdım. Benim altyapım 71 Mbps indirme destekliyor ve ben Netspeed kullanıyorum. Bana verdikleri hız 75 Mbps download ve 7 Mbps upload idi fakat indirme yaparken saniyede 11,5 MB indirdiğini gördüm. Hemen hız testi yaptım ve internetimin hızlandığını gördüm. Genel bir artış mı oldu?

Eki Görüntüle 1736238

Bir kere bende de TurkNet kullanırken olmuştu hattim 50 iken 100'u gormustum modeme yeniden başlatınca degerler duzelmisti.

Modem arayüzünden bakın bir de.
Buradan mı bahsediyorsunuz?
1681224898926.png

Bende netspeed kullanıyorum. Gayet normal benim de altyapım maksimum 67mbps hızı destekliyor ancak ben güncel olarak 80 alıyorum. Hangi paketi kullanıyorsunuz?
100 Mbps olan paketi kullanıyorum.

Bir kere bende de TurkNet kullanırken olmuştu hattim 50 iken 100'u gormustum modeme yeniden başlatınca degerler duzelmisti.
Hocam öyle bir hata olsa şu an ben o hızı kullanamazdım ama bildiğiniz kullanıyorum. Geri çekme durumları da olamaz çünkü kullandığım paketin gereği altyapımın 100 Mbps'ye kadar verdiği hızı bana sağlamak zorundalar.

Eki Görüntüle 1736247

100 mbps olmus hattiniz res atin modeme degismez ise guzel

Eki Görüntüle 1736247

Hocam öyle bir hata olsa şu an ben o hızı kullanamazdım ama bildiğiniz kullanıyorum. Geri çekme durumları da olamaz çünkü kullandığım paketin gereği altyapımın 100 Mbps'ye kadar verdiği hızı bana sağlamak zorundalar.

Bende kullanıyordum hocam.

Evet, son hıza kadar tanımlanmış şu an. SNR değeri vb. kaç ona göre hız daha düşük değerlere sabitlenebilir, ki bu zamana kadar da öyle kullanmışsınız zaten. Ama bir problem yoksa böyle devam edebilir tabii.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı