[NOT]: Bu konuda hiçbir firmayla alakalı aşağılama veya kötüleme gibi tabirler bulunmamaktadır. Sadece yaşadığım sıkıntıyı dile getirdim. Anlayışınız için teşekkür ederim.
Merhabalar,
Ben Milenicom'dan Netspeed' e geçmiş bir internet kullanıcısıyım.
Netspeed'i arkadaş tavsiyesi ile tercih ettim. Klasik şeyler yaşadım. Başvuru belgesini doldur, MNG Kargo ile yolla, onayla vs.
Aldığım Paket :
Resimden de anlaşılabileceği gibi Fiber altyapı kullanıyorum ve oyun oynayan birisi için minimum ve en uygun paket.
Netspeed internet kullanım tecrübemde ilk 3 ay gerçekten memnundum. Ufak tefek sorunlar olsa da aldırmıyordum.
Her internet operatöründe olduğu gibi değmezdi aldırmaya.
Gelelim 4.aya. En sıkıntılı ayım diyebiliriz. İnternetimin dalgalanması aşırı yüksek, oyunlarda 1500ms i gördüğüm bile oluyordu. Uploadım gerçekten çok kötü durumdaydı (Yaptığım her testte ya upload test edilemedi diye crash veriyor ya da 0.00Mbit çıkıyordu [ ki bu imkansız, upload değeri 0.0Mbit olamaz] ) . 22Mbit Download'ın bazen 26'ya kadar çıktığını bazen 4'ü geçmediğini gördüğüm bile oluyor. (Aslında bakarsanız şuan 4. Aydayım . Yani bu sorunlar halen devam ediyor.)
İşte bugün yaptığım bir test. Jitter ( yani dalgalanma dediğimiz olay ) aşırı yüksek. Download çok iyi ancak upload ölçülemiyor bile. Türk Telekom Adana sunucusu, Müşteri Hizmetleri tarafından belirtilen sunucudur ve bana en yakın sunucudur.
Müşteri Destek Ekibini aradığımda hep bir ayar yapılması söz konusu ancak herhangi bir şey değişmiyor.
Türk Telekom ekipleri, bana modemsel bir arıza olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini söyledi ancak bunu kendi ellerimle yapamayacağımı, firmadan onay olmam gerektiğini belirttiler.
Bugün bu sorunu belirttim ve dedikleri şey şu oldu : "IT ( sanırsam internet ) Ekiplerimiz gün içinde sorununuza bakacaktır ve duruma göre arıza kaydı oluşturulacak."
Bundan 1-2 saat sonra, internet kullanılamaz derecede yavaşladı. Şuan hız testi bile yapamıyorum. o derece yavaşlama söz konusu. Bu yüzden modemin arayüzünden bu değerlere ulaştım.
Modem bilgilerim şunlardır :
AC1200 Wireless Dual Band Gigabit VoIP Router
Model No. Archer C5v
Not : Modemi her sıfırladığımda ( reset ) modem Kullanıcı adı ve şifreyi unutuyor, arayıp kayıt ettirmem gerekiyor. Yani hem ip almıyor hemde bilgileri unutuyor. Normalde diğer operatörlerde böyle bir durum söz konusu değil.
Garip bir şekilde Türk Telekom'dan memnundum. Ne ping vardı, ne de dalgalanma...
Tekrardan müşteri hizmetlerini aradığımda "1.14" saniyesinden sonra kapatma söz konusu.
İnternetsel bilgim yüksek olmasına rağmen bunun sebebini anlayamadım.
Sizlerden öneri, görüş ,tavsiye ve hatta sizde aynı tip modemi veya operatörü kullanıyorsanız yardım edebilirsiniz.
Teşekkürler.