Netspeed kullanılır mı?

awakecarry

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,

Evimin kablo alt yapısı çok iyi. İlk taşındığımda iç ve dış olarak yenilettim. Şu an Millenicom kullanıyorum ve paketime zam yapıyorlar. Netspeed sizce kullanılır mı? Hız, ping vb durumlar yaşıyor musunuz?

Alt yapım VDSL 100Mbps.

Ayrıca,

Kullanabileceğim Ark'lı sağlayıcılar var mı? Mesela netgsm ile görüştüm fiyatı uygun geldi ve Netspeed'den fazla sabit fiyat garantisi verildi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Birkaç ay önce geçtim. Altyapı iyiyse kesinlikle öneririm. 100Mbps paketi kullanıyorum ben de. En sevdiğim yanı müşteri hizmetlerine hızlı bağlanabilmem ve (çoğu ISS'ye göre) bilgili müşteri hizmetleri. Altyapım sorgulama esnasında Max 50 Mbps gösterdiği için Vodafone Net 50Mbps üstü paket vermemişti ama hat değerlerine bakıldığında 75Mbps'de stabil bir kullanım mümkün. Şu an Netspeed'de 75Mbps download da stabil bir biçimde kullanıyorum. Upload değeri 100Mbps paketteki gibi 20 yine. Ping olarak yarı yarıya düştü benim pingim Vodafone Net'e göre.

VDSL 100 Mbps kullanıyorum altyapıyı sorguladığımda 75 Mbps diyordu ama 57 Mbps internet kullanabiliyormuşum. Bana öyle dediler yani. 2024 yazında geçmiştim 270 liraydı. 450 oldu şimdi. Zam netspeetde de var. İnternet hızından memnunum herhangi bir kesilme yaşamadım Netspeed kaynaklı şu ana kadar. Destek ekibi de iyi.

2 senedir kullanıyorum. Fiber 100 Mbps kullanıyorum. Şuan 469 TL. 100 hız diyor ama 130'dan aşağı inmedi. Upload ise 20'den aşağı inmedi. Oyunlarda İstanbul sunucularında 2-3 ping, Frankfurt 36, Paris 44 ve londra 48 değerlerini alıyorum. (yayıncılarla aynı pingler). İnternet kopma durumları toplamda 6,7 defa olmuştur. Bazılarını yarım saat içinde, bazılarını ertesi gün içerisinde çözdüler. 1 tanesinde biraz sürmüştü. Alt yapılarını mı değiştirmişler, taşımışlar mı ne 2 gün falan internetim yoktu. Müşteri hizmetlerini arıza için aradığımda hiç ulaşamadım. Uzun süreler bağlanmayı bekledim ama olmadı. Hep online destek kaydı ile çözüldü ya da kayıttan sonra onlar aradılar. Fiyatlarına yılda 2 defa zam yaptıklarını gördüm (Yıllık ödeme yapmadım, yani sabit fiyattan). Modem kira parası alıyorlar. Şuan aylık 20 küsür sanırım. İnternette fatura öderken komisyon bedeli alıyorlar 1,75 idi sanırım. Ben abone olduğumda bağlantı ücreti almıyorlardı. Modem son sistem wifi 6 modem ve wifi ev içinde sorunsuz (Konumlar ve elektrikli eşyaların hizasında değişiklik gösterebilir. Sen nereye koyarsın bilemem). Şimdi kendi düşünceme gelince; oyun oynuyorum, film, canlı yayın izliyorum ve benim dışımda 2 kişi de wifi telefondan bağlanıyor. Tek pc benim. Bana yeterli bir internet paketi fakat maalesef internet ücretleri bu değerler için pahalı. Ülkenin büyük ve saçma sorunlarından biri. Fiyatları büyük firmalardan biraz daha az. Onların üstüne çıkmadı. İptal, kapatma durumlarında neler yaşanıyor bilmiyorum. Sen "kabloları yenilettim" demişsin. Apartmandan sana gelen yani aşağı kutudan sana gelen kablolar kötüyse, eskiyse belirtilen değerleri alamazsın. Apt. tesisatının ve alt yapısının da yeni olması çok önemli. Bunların dışında semtlere göre ya da bina yeniliğine, eskiliğine göre değerler, durumlar değişebilir. Ben kozyatağı ist ve yeni bina. Yani sende ne yaşanır bilemem. Son olarak Telekom alt yapısını kullanıyorlar.
Böyleyken böyle ve bence kullanılır.

Düzeltme: Modem kira bedeli 49,90 TL imiş. 20 TL yazmıştım yukarıda..

Son düzenleme:

Şu son olaylardan sonra biraz şüpheleniyorum. Sizde internet düzeldi mi?

Benim 2 gündür nane. Kısa sürelerde kopmalar, ping yüksekliği ve yavaşlama vs.

O kadar şanssızım ki temmuz başında Netspeed'e ya da TurkNet'e geçecektim. Biri 2 haftadır sıkıntı çıkarıyor. Diğeri faturayı 500'den 700'e çıkardı. Ağustosa kadar bekleyelim bakalım sonra karar veririz

Ben superonline alt yapısı istiyorum ama kim bilir ne zaman diyorlar. Telekomun alt yapısı var. Onu da istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…