2 senedir kullanıyorum. Fiber 100 Mbps kullanıyorum. Şu an 469 TL. 100 hız diyor ama 130'dan aşağı inmedi. Upload ise 20'den aşağı inmedi. Oyunlarda İstanbul sunucularında 2-3 ping, Frankfurt 36, Paris 44 ve Londra 48 değerlerini alıyorum. (yayıncılarla aynı pingler). İnternet kopma durumları toplamda 6,7 defa olmuştur. Bazılarını yarım saat içinde, bazılarını ertesi gün içerisinde çözdüler. 1 tanesinde biraz sürmüştü. Alt yapılarını mı değiştirmişler, taşımışlar mı ne 2 gün falan internetim yoktu. Müşteri hizmetlerini arıza için aradığımda hiç ulaşamadım. Uzun süreler bağlanmayı bekledim ama olmadı. Hep Online destek kaydı ile çözüldü ya da kayıttan sonra onlar aradılar. Fiyatlarına yılda 2 defa zam yaptıklarını gördüm (yıllık ödeme yapmadım, yani sabit fiyattan). Modem kira parası alıyorlar. Şu an aylık 20 küsur sanırım. İnternette fatura öderken komisyon bedeli alıyorlar 1,75 idi sanırım. Ben abone olduğumda bağlantı ücreti almıyorlardı. Modem son sistem Wi-Fi 6 modem ve Wi-Fi ev içinde sorunsuz (konumlar ve elektrikli eşyaların hizasında değişiklik gösterebilir. Sen nereye koyarsın bilemem). Şimdi kendi düşünceme gelince; oyun oynuyorum, film, canlı yayın izliyorum ve benim dışımda 2 kişi de Wi-Fi telefondan bağlanıyor. Tek PC benim. Bana yeterli bir internet paketi fakat maalesef internet ücretleri bu değerler için pahalı. Ülkenin büyük ve saçma sorunlarından biri. Fiyatları büyük firmalardan biraz daha az. Onların üstüne çıkmadı. İptal, kapatma durumlarında neler yaşanıyor bilmiyorum. Sen "kabloları yenilettim" demişsin. Apartmandan sana gelen yani aşağı kutudan sana gelen kablolar kötüyse, eskiyse belirtilen değerleri alamazsın. Apt. Tesisatının ve alt yapısının da yeni olması çok önemli. Bunların dışında semtlere göre ya da bina yeniliğine, eskiliğine göre değerler, durumlar değişebilir. Ben kozyatağı ist ve yeni bina. Yani sende ne yaşanır bilemem. Son olarak Telekom alt yapısını kullanıyorlar.
Böyleyken böyle ve bence kullanılır.
Düzeltme: Modem kira bedeli 49,90 TL imiş. 20 TL yazmıştım yukarıda.