Orta yani hattın olduğu ana blokta, binadada OFDK yok orayada diğer binalara fiber gitmesi için MUFA koymuşlar. Benim anladığım kadarıyla benim binadakiler OLT > MUFA (Yeraltı) > MUFA (Orta Blok) > IFDK şeklinde çıkıyor. Benim tek farkım IFDK’ye girmeden çıkıyorum. Bir fark var mı diyeceksiniz. Var desem yalan olur sadece sinyalim -9 dBM. Ha belki ilerde ev taraflarını XS-PON ile dönüştürürlerse o zaman olabilir.
Orta yani hattın olduğu ana blokta, binadada OFDK yok orayada diğer binalara fiber gitmesi için MUFA koymuşlar. Benim anladığım kadarıyla benim binadakiler OLT > MUFA (Yeraltı) > MUFA (Orta Blok) > IFDK şeklinde çıkıyor. Benim tek farkım IFDK’ye girmeden çıkıyorum. Bir fark var mı diyeceksiniz. Var desem yalan olur sadece sinyalim -9 dBM. Ha belki ilerde ev taraflarını XS-PON ile dönüştürürlerse o zaman olabilir.
Sana gelen hat çok değişik Normalde sistem OLT>OFSD veya MUFA>OFDK-IFDK. şeklinde oluyor. Yani OLT'den çıkan 128 veya 144 kıl OFSD de her bir porta bağlanır (OFSD koyılmazsa mufalardan dağıtılır) binalara koyulan Sonlandırma ve dağıtım kutularında (OFDK/IFDK) en çok 1:8 , 1:16 , 1:32 kullanıyor, Eğer yanyana siteler versa veya binalar varsa 1:64 şeklinde tekrar çoklanıyor.
Sana o şekilde gelmesi, ilerisi için de iyi evet. Muhtemelen Ankara da GPON/XGS PON combo kart kullanıyorlardır. XGS'ye geçince de zaten XGS/25G PON Combo sistem kullanılır dağılacak olan PON sistemi ise XGS olur. Combo kartlar iki durum için kullanılıyor. Hem OLT'leri beslemek için, hemde ileri de upgradeye gidebilmek için kullanıyorlar.