Netspeed kurulum işlemi ne kadar sürer?

OFDK'de yok ki benim hattımda
Aslında iki tür dağıtım kutusu var. El ve ağız alışkanlığı ile hepsine OFDK diyorum(z)

OFDK: Dış binaya konulan dağıtım kutusu
IFDK: İç mekana koyulan dağıtım kutusu.

OFDK'nın baş harfindenki "O" outdoor.
IFDK'nın baş harfindeki "I" indoor.

OFDK yani dış mekan kabin, senin binanda olmasına gerek yok, başka bir binaya koydukları OFDK'lardan drop şeklinde dağıtıyorlar.

IFDK ise İç mekan kabin, Bina içine koydukları (Senin MDU'nun yanına kurmuşlardı hatırladığım kadarıyla) O işte IFDK'dır.

Yani sana gelen sistem şu; OLT>MUFA>OFDK DROP>IFDK.

Orta yani hattın olduğu ana blokta, binadada OFDK yok orayada diğer binalara fiber gitmesi için MUFA koymuşlar. Benim anladığım kadarıyla benim binadakiler OLT > MUFA (Yeraltı) > MUFA (Orta Blok) > IFDK şeklinde çıkıyor. Benim tek farkım IFDK’ye girmeden çıkıyorum. Bir fark var mı diyeceksiniz. Var desem yalan olur sadece sinyalim -9 dBM. Ha belki ilerde ev taraflarını XS-PON ile dönüştürürlerse o zaman olabilir.

Sana gelen hat çok değişik Normalde sistem OLT>OFSD veya MUFA>OFDK-IFDK. şeklinde oluyor. Yani OLT'den çıkan 128 veya 144 kıl OFSD de her bir porta bağlanır (OFSD koyılmazsa mufalardan dağıtılır) binalara koyulan Sonlandırma ve dağıtım kutularında (OFDK/IFDK) en çok 1:8 , 1:16 , 1:32 kullanıyor, Eğer yanyana siteler versa veya binalar varsa 1:64 şeklinde tekrar çoklanıyor.

Sana o şekilde gelmesi, ilerisi için de iyi evet. Muhtemelen Ankara da GPON/XGS PON combo kart kullanıyorlardır. XGS'ye geçince de zaten XGS/25G PON Combo sistem kullanılır dağılacak olan PON sistemi ise XGS olur. Combo kartlar iki durum için kullanılıyor. Hem OLT'leri beslemek için, hemde ileri de upgradeye gidebilmek için kullanıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…