Hocam ne kadar acele o kadar iyi. Ekipler Pazar çalışmaz. Acil olduğunu söyleseydiniz ben size bugünden başvuruyu yapın derdim. Hatta hemen başvuruyu başlatın derim. Hat sahibi sadece 3 kağıda imzasını atacak. Eğer 18 yaşın üzerindeyseniz siz kendi adınıza bile aboneliği başlatabilirsiniz. Netspeed evrak doldurup ücretsiz anlaşmalı MNG kargoya bu evrakları postalamak dışında bir şey istemiyor. Netspeed evrakları teslim aldıktan sonra iş Türk Telekom ekiplerine kalıyor. Burada hangi ISS'yi seçerseniz seçin TT ekiplerine mahkumsunuz. Onlar ne zaman geliriz derseler o zaman kurulum tamamlanacaktır.
Eğer evinizde hali hazırda DSL kablosu bağlı biçimde duruyorsa ankastreden beri kablo çekmeye gerek kalmaz. Ankastrede bir sorun olmazsa eğer durum budur. Kurulum ekibinin gelmesine de pek gerek kalmaz. Yeni alacağınız XXX modem olsun bu modemin 192.168 ile başlayan modem arayüzüne giriş yapıp Netspeed kullanıcı adı ve şifrenizi gerekli yere tuşladığınız an hizmet aktif hale kendi kendine gelecektir. Eğer ankastre yani bina girişindeki telefon kablolarının bağlı olduğu kutuda bir aksilik varsa maalesef TT ekiplerinin gelip manuel müdahalesini bekleme durumunda kalacaksınız.
Büyük ihtimalle 3-4 gün arası bir süreç bekliyor sizi. Pazartesi'ni bulabilir de evrakların gitme süresine bağlı olarak, Cuma-Cumartesi bile kurulabilir eğer evraklar hızla gidip kurulum ekibi sizi kulak arkası etmez ise. Öyle bir durum olduğunda Netspeed müşteri hizmetleri temsilcisini arayıp durumum acil ödev teslimim var vs dersiniz. Onlar da aciliyet kaydı bırakırlar TT kurulum ekiplerine. Ben maalesef sizin gibi sıfırdan kurulum yaptırmamıştım ISS churn taşıma işlemi yaptırdığım için ben ekip bekleme gibi bir durum yaşamamıştım. Direkt kullanıcı adımı ve şifremi tuşlayıp hizmet almaya başlamıştım.
Yapacağınız şey şu. Şimdi hemen Online başvurunuzu yapabiliyorsanız yapın hat sahibinin bilgileri ile, birkaç kişisel bilgi, adres bilgisi davet kodu vs derken hızlı bir ön başvuru kaydı oluşturulacak adınıza.
Sonra mail adresinize Netspeed'den bir mail gelecek. Bazen SPAM'a düşüyor sebepsiz yere. SPAM kutusunu kontrol edin. Hemen yarın bu evrakların fotokopisini çektirip hat sahibine imzalatın. Bir de hat sahibinin kimlik fotokopisini çekin. Bu evrakları gidip Netspeed'in size vereceği kargo kodu ile size en yakın MNG kargo şubesine ücretsiz biçimde gönderimini isteyin. Evraklar Denizli genel şubeye ulaşacaktır.
Evraklar ulaştıktan sonra sizi bağlayan kısım bitiyor. Netspeed'e düşen kısım başlıyor. Buraya kadar başvurunuzu tamamlayın da. İlerisi Netspeed'e kalır. Eğer bugünden çıkmış olsaydı evraklar Cuma-Cumartesine kesin bir şekilde hizmet alıyor olurdunuz TT ekipleri de esnek davranmazsa.