Netspeed upload hızını arttırmak mümkün mü?

aykutsert

Kilopat
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Merhaba,
İnternet hizmetimiz Netspeed'ten alıyorum ve normalde 5 Mbps'nin altını hiç görmeyen upload hızım son günlerde 4.5 Mbps üzerine çıkmıyor. Müşteri hizmetlerini aradığımda alabileceğim maksimum upload hızını 5 Mbps olabileceğini ve daha fazla olamayacağını söylüyorlar.

Netspeed internet sitesinden altyapı sorgusu yaptığımda sadece download hızını görebiliyorum, upload hızı gözükmüyor.

TurkNet üzerinden altyapı testi yaptığımda 44 Mbps download 12 Mbps upload olarak altyapı sonucu çıkıyor, Millenicom üzerinden yaptığında da 45 Mbps download 12 Mbps upload hızı çıkıyor.

Türk Telekom üzerinden baktığımda sonuç gözükmüyor maalesef, müşteri hizmetleri ile görüştüğümde ise onlar da 45 Mbps download 15 Mbps upload olarak gözüktüğünü söylediler fakat taahhütsüz tarifeleri olmadığı için Türk Telekom'a bulaşmak istemiyorum.

Sonuca geldiğimizde ise benim merak ettiğim konu şu:
Netspeed'te 5 Mbps olan upload hızı diğer firmalarda neden daha fazla oluyor?
Netspeed'ten farklı bir firmaya geçtiğimde upload hızım artar mı yoksa Netspeed'te olduğu gibi 5 Mbps upload hızına mı sahip olurum?
Kullandığım tarifeyi ek olarak ekledim.

Bir de merak ettiğim bir konu daha var:
Ev ile santral arasında ki mesafe 480 metreymiş, kablo santralden evin önünde ki direğe kadar yer altından gelmiyor komple telefon telefon direklerinden geliyor. Bu kablonun CAT6 kablo olduğunu düşünüyorum hatta belki de CAT5, parasını vererek CAT7 kablo çektirmem mümkün mü? Mümkünse upload hızımı etkiler mi?

Vakit ayırıp okuduğunuz için ve vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
İyi sosyaller.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-10-04-15-23-31-185_com.opera.browser-edit.jpg
    136,8 KB · Görüntüleme: 58
Altyapı sorgulama sonuçları tahmini değerler, kendimden örnek vereyim sorguladığımda 100Mbps alabiliyorum fakat bana verilen 35Mbps sebebi işlek caddede olduğum için diğer kullanımlar, santral mesafesi ve diğer etkenler. (Saha ekiplerinin bahaneleri)

Modem arayüzünde down/up değerlerin Kb cinsinde belirtilir. Senin kullandığın ve maksimum değerler belirtilir bizimle paylaşın.

Tabi ki, buyrun. @Culoksi @Intervice
Bu arada direkten gelen dış ortam cat kablosunu tt ekipleri geçen yıl balkona kadar getirdiler, bende bu kabloyu eksiz bir şekilde modeme kadar getirdim, modemin yanında sanayiden aldığım ucunda rj11 konnektör çakılı 1 metrelik ek mevcut.

EK:
Kullandığım modem TP-Link Archer VR300 V1 (1.5 yıl önce aldım)

Dosya Ekleri

• mdm.png
    8,8 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleme:
Hattına maksimum 45 geliyor ancak uploadın nedense tam sınırda.
Ben download hızına takılmıyorum, upload hızına takılıyorum. 24 mbps download hızına da razıyım yeter ki şu upload hızı 10 mbps altına inmesin.
45 mbps download gelen hatta nasıl 5 mbps upload hızı gelebilir ?
Ayrıca Türk Telekom müşteri hizmetleri paket satmaya çalışırken 15 mbps e kadar upload hızı alabilirsiniz derken, netspeed müşteri hizmetleri maksimum 5 mbps upload hızı alabilirsiniz, daha fazlasını alamazsınız diyebiliyor ?
İki taraftan biri yalan söylüyor, ama hangisi ?

Kardeşim ikisi de alabilir der ancak buna saha dolabı iç tesisat kullanılan bakır kablo kaliteli ise bu duruma göre Netspeed daha doğru gibi.

Kardeşim ikisi de alabilir der ancak buna saha dolabı iç tesisat kullanılan bakır kablo kaliteli ise bu duruma göre Netspeed daha doğru gibi.
Şuan indirme hızım 8 mbps, upload hızım 2 mbps. Ağustos ayına kadar sorunum yoktu, ağustos ayında başlayan kopmalar, hız düşmelerinden sonra bu hale geldi. Ne oyun oynatıyor, ne keyifle film izletiyor. Ekip geliyor arıza gideriliyor (sözde).
Bugün tekrardan destek talebi oluşturdular. Bu gidişle bende cimer, tüketici hakem heyetine falan şikayet dilekçesi oluşturacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…