Netspeed VDSL hız 75 Mbps'e sabitlenmeli mi?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 24H2 / Windows Server 2025 Datacenter (To Go) x64 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Netspeed VDSL kullanıyorum. Paketim Ultimate 100 Mbps'e kadar VDSL paketi. Geçen ay hızımı 75 Mbps'ten 100 Mbps'e çıkardım. Aslında deneyimim gayet iyi fakat son birkaç gündür hat değerlerinde inanılmaz dalgalanma ve aşırı CRC hatası sorunu var.

15 saatte 10000 üstü CRC hatası çıkıyor. Ayrıca modem 96 Mbps hız alırken bile SNR 5.2'ye kadar düşüyor. Neyse ki şu ana kadar pek kopma olmadı. Ayrıca şaşırtıcı bir şekilde internet deneyimimde de bariz bir sıkıntı görmedim. Fakat açıkçası tekrar 75 Mbps'e sabitlemeyi düşünüyorum.

Hat değerlerim şu şekilde;

Sizce Netspeed'i arayıp hızımı tekrar 75 Mbps'e sabitlemeli miyim? Yoksa modem arayüzünden SNR ayarı yapıp çözülebilir mi? Keenetic Extra DSL modemimde manuel SNR ayarı mevcut.

Keenetic modeminiz varsa ayarları kurcalayarak kendinize en uygun SNR değerini ayarlayıp kullanabilirsiniz.

Şimdi 13 dB SNR ile test ediyorum.
Aynı sorunu 100mpbs turknet tarifeli ASUS DSL AC 51 de yaşıyorum. SNR'yi manuel 10 yaptım ve ekteki hale getirdim , bundan önce auto olarak 6 lara inmişti ve iki saatte 500-600k CRC almıştım. Turkneti aradım, ancak hatta sorun olmadığı belirtildi. Modemde olabilir diyerek Keenetic Extra Dsl almayı düşünüyordum. Bir forumda sorun bağlantını kablonuzda modemler iyi dedi ve dün yazdığım bir keenetic modem satıcısı

"Ürün ülke altyapısına pek uygun değildir. Kendi altyapısını kullanan bir internet sağlayıcısı abonesiyseniz öneririm. Örneğin Türk Telekom altyapısına sahip bir Türknet abonesiyseniz modem muhtemelen düşük SNR değerinden dolayı internete bağlanmakta zorlanabilir ve kopma problemi yaşayabilirsiniz. Bu ürünle kendi altyapısı olmayan internet sağlayıcısı müşterilerinin bir kısmı sağlıklı bir şekilde kullanabilirken bazıları da kopma gibi sorunlarla uğraşmaktadır. Tabii çok iyi bir teknik desteğe de sahipler uzaktan bağlantı ile altyapıya uygun olabilecek ayarlamalar da denenmektedir."

cevabını verince içime bir kurt düştü. Ne yapmalıyım siz şuan modemden memnun musunuz çekim kalitesi vb konularda?

Ek olarak 17 saat içinde yaşadığım CRC hatalarını gözlemeyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…