Netspeed vs TurkNet fiber

Beety

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle konuyu doğru yere açmışımdır umarım. Arkadaşlar 6 aydır Netspeed 100 Mbps internet kullanmaktayım. İlk aldığimda 110 TL ödüyordum şu an aylık 160 TL ödüyorum. 100 download 8 upload vermekte. Ping değerlerim ise Wi-Fi'da 25-30 arası kablolu kullanamıyorum onun için değer veremeyeceğim. Hemen karşı komşum ise TurkNet kullanmakta onlar ne kadar ödüyor sormadım ama şu an TurkNet aylık 240 TL gibi bir rakam. Aynı anda bağlattık çünkü binamıza fiber altyapi yeni gelmişti ve aynı anda bağlattık oda ilk zamanlar aşağı yukarı benimle aynı parayı odemekteydi. Şan ne odüyor bilmiyorum ama oda 240 ödüyordur. Öyle değilse bile ilk kez bağlatacaklariçin 240 şu an. Aradaki fark bayağı uçurum o zaman diyebilirsiniz ki ne fark var? İkinizde 100 download 8 upload ikinizde fiber. Şöle söyleyeyim geçen bir test yaptım. Evdeki internetim (Netspeed) 110 download 10 upload vermekte hep tahattüt edilenin üstünde değerler almışımdır. Komşuya gittim onda da test ettim. Onun ki (TurkNet) 90 download 6-7 upload da kalır hep. Ping ise bende 25-30 arası iken onda aşağı yukarı aynı değerler var. Tabii ping meselesi biraz bölgenize göre degişmekte ama bu iki firmanın bölgenizde spesifik bir sorun yoksa aynı ping değerlerini vereceğini düşünüyorum. Gel gelelim istikrar meselesine komşumun interneti hakkında fikir sahibi değilim ama kendi kullandigim için (Netspeed) şunları söyleyebilirim. Mahallemizde Türk Telekom'dan ya da başka bir sebepten dolayı kesinti yoksa kesinlikle kopma yaşanmayor ki bende bunca zamanda sadece 3-4 kere kısa süreli kopmalar yaşadım. Velhasıl lafı bayağı geveledik işin özü TurkNet kullanan varsa ya da ISS değiştirmek isteyen varsa mahallenizle alakalı bir sorun bildirilmiyorsa Netspeed fiyatı istikrarı ile candır geçiniz geçirtiniz efendim. İyi günler.

Bence Netspeed Millenicom (özellikle Milleni'ye hiç bulaşmayın) Superonline yine biraz iyi ama yine de o kadar iyi değil bu 3 firmanın yurt dışı çıkışları ping değerleri rezalet aynı altyapıda 20 ping fark olacak kadar kötü ISS bunlar Milleni'ye hiç bulaşmayın deme sebebim bazı Online oyunlarda bağlantı problemi oluşuyor ve bunlar %100 ISS kaynaklı ama hiçbir çözüm bulunmuyor.

Ben de 3-4 ay önce bağlatırken herkes turknet önermişti ve pişmanım. İşim gereği gündüzleri genelde uyuyorum ve ilgilenemiyorum. Ama 75 mbps internetim şuan 17 download veriyor ama upload da 17 mbps gerçekten anlam veremedim gitti. Bilet mi ne onu açıyorum turknet online işlemler sayfasından . Ama sonra bakıyorum ki bilet yok olmuş .
10 aylık almasaydim direk çıkardım.

Bildiğim kadarıyla ücreti iade ediyorlar.

Efendim yazıda ping meselesine değindim bu bölgesel bir durum ben hiç sıkıntı yaşamadım ping konusunda zaten muhitinizde problemliyse bulaşmayın en iyiside olsa

Bende tahattüt durumu yok diye biliyorum ama toplu ödeme gibi birşey mi yaptiniz eğer öyleyse cayabilir paranızı geri alırsınız neticede kullanmadığımız bir hizmetin parası

Netspeed kullanan çoğu kişi bu routing sorununu yaşıyor aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…