Netspeed'den TurkNet'e geçilmeli mi?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Şu anda Netspeed ADSL kullanıcısıyım. 24 Şubat'ta Netspeed VDSL'e geçeceğim fakat birçok yerde Netspeed'den şikayet edenler oldu.

Sizce Netspeed hattını iptal edip TurkNet'e geçmeli miyim?

Merhaba arkadaşlar. Şu anda Netspeed ADSL kullanıcısıyım. 24 Şubat'ta Netspeed VDSL'e geçeceğim fakat birçok yerde Netspeed'den şikayet edenler oldu.

Sizce Netspeed hattını iptal edip TurkNet'e geçmeli miyim?
Şu an memnunsanız Vdsl'de de memnun kalırsınız. Boşuna değişmenize gerek yok bence.

Ben de NetSpeed kullanıyorum FTTH altyapımda şu an. Hız vesayre güzel de NetSpeed müşteri hizmetleri beni deli ediyor. En ufak talebimi bile yapmıyorlar. Ki yapılabilecek bir şey. İstanbul'dan IP verin diyorum ancak Ankara diye inat ediyorlar. Çok uğraştım ama yapmıyorlar. Çıkacağım bende. Ping değerleri hiç güzel değil.

Ben de NetSpeed kullanıyorum FTTH altyapımda şu an. Hız vesayre güzel de NetSpeed müşteri hizmetleri beni deli ediyor. En ufak talebimi bile yapmıyorlar. Ki yapılabilecek bir şey. İstanbul'dan IP verin diyorum ancak Ankara diye inat ediyorlar. Çok uğraştım ama yapmıyorlar. Çıkacağım bende. Ping değerleri hiç güzel değil.
Ping değerleri güzel değil derken dalgalı falan mı yoksa yüksek mi? Çok mu dolaştırıyorlar?

Peki geçiş işlemi için mevcut hattı iptal edip TurkNet için yeni hat başvurusu mu yapmalıyım? Yoksa mevcut hattımdaki aboneliği TurkNet'e mi taşımalıyım?

Çünkü hat abimin adına kayıtlı. Operatör değişikliği yaparken hat sahibi değiştirilemiyormuş, onu öğrendim. Onun yerine abimin adına kayıtlı aboneliği sonlandırıp TurkNet'e kendi adıma başvurmak mantıklı mı?

25 Şubat 2022 güncellemesi:
3 gün önce nihayet VDSL'e geçtim. 35 Mbps hızım var. Fakat Netspeed'in yurtdışı çıkışları sanırım yetersiz kalıyor.

Çünkü akşam vakti Speedtest'te Frankfurt sunucusu ile Single Connection testi yapınca 15-19 Mbps indirme hızı çıkıyor. Sabah vakti aynı testte 33 Mbps indirme hızı çıkıyor. Yine akşam vaktinde aynı Frankfurt Single Connection testini Turkcell mobil hattım ile yapınca hattımın tam hızını alabiliyorum. Fakat Netspeed VDSL hattımda alamıyorum.

Bu arada akşam vakti Türkiye sunucularında Speedtest yapınca hız normal çıkıyor. Aynı şekilde akşam Frankfurt sunucularında Multi Connection testi yapınca da hız normal çıkıyor. Fakat Single Connection akşam vakti yavaşlıyor.

Sırf bu yüzden bazı sunuculardan akşam vakti dosya indirirken hız yavaş oluyor. Mesela Microsoft'un sunucularından akşam vakti Windows 10/11 ISO dosyası indirirken 10-16 Mbps hıza kadar düşüyor. Sabah vakti 34.8 Mbps hızı alabiliyorum.

Sizce hemen TurkNet'e geçmeli miyim?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı